4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Belediyeden barınak desteği

Tepebaşı Belediyesi, 10 başı boş köpeği, Geçici Hayvan Barınağı'na getirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çifteler Köy Enstitüsü olan Mahmudiye Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi'nden gelen başı boş köpeklerle ilgili şikayeti değerlendiren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Tepebaşı Belediyesinden yardım talebinde bulundu.

Lise müdürlüğü, daha önce Çifteler bölgesinde belediye ekiplerine durumu bildirdiklerini ancak netice alamadıklarını belirtti.

Tepebaşı Belediyesinin görev yeri dışında olmasına rağmen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi'nin talebini geri çevirmedi.

Yapılan çalışmalar sonucunda 10 adet köpek Tepebaşı Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'na getirildi. Yapılan sağlık taraması, aşılama ve kısırlaştırmanın ardından, köpeklerin sahiplendirme aşamasına geldiği bildirildi.

Söz konusu okula yardımların devam edeceğini aktaran yetkililer, okul müdürlüğünün göstereceği uygun bir yerde Tepebaşı Belediyesi tarafından bir beslenme odağı yapılacağını açıkladı.

Okul müdürlüğü ve vatandaşlar, Tepebaşı Belediyesine teşekkür ederek, sokak hayvanlarının bu çalışmalar neticesinde daha sağlıklı ve zararsız olacaklarını ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2014 Perşembe 18:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?