3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

"Bahar Şenliği Yürüyüşü" yapıldı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) öğrencilerinin "Bahar Şenliği Yürüyüşü", renkli görüntülere sahne oldu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli'nin Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan yürüyüşe, değişik fakültelerde öğrenim gören binlerce öğrenci katıldı. Film kahramanlarının canlandırıldığı ilginç kıyafetleriyle ilgi çeken öğrenciler, daha sonra İki Eylül ve Hamamyolu caddelerinden Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'ne kadar yürüyerek vatandaşlara çiçek dağıttı. Çok sayıda vatandaş, yürüyen öğrencileri meraklı gözlerle seyretti.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Sürmeli, "Öğrencilerimiz şenlik yürüyüşünde dünyayı, fakültelerini, mesleklerini yorumlayarak bir arada oldular. Bütün amacımız, kampüsü şehre indirmek ve kentin güzelliklerini paylaşmak. Bütün fakültelerin bir arada olması çok güzel" dedi.

Bu arada bir grup öğrenci, Yunus Emre ile İki Eylül kampüsleri arasında hizmet vermesini istedikleri otobüs için ilginç bir yola başvurdu. Öğrenciler, kartondan yaptıkları ve "probüs" adını verdikleri temsili otobüsle Rektör Fevzi Sürmeli'nin karşısına çıktı. Prof. Dr. Sürmeli, sözkonusu öğrencileri görünce bir süre gülüp alkış tuttu.


 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 16:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?