3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

"Bebeklerde D vitamini alımı önemli!"

ESKİŞEHİR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ HÜSEYİN FİDAN:

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Seyhan Fidan, D vitaminin kanser hücrelerinin oluşumunu önlemek gibi çok önemli bir görevi olduğunu söyledi.

Fidan, yaptığı yazılı açıklamada D vitaminin bebeklerin sağlıklı şekilde gelişiminde önemli bir etkiye sahip olduğunu belirtti. D vitamininin vücudun kalsiyum dengesini sağlamak, kemik ve kas sağlığını korumak, kanser hücrelerinin oluşumunun önlemek gibi çok önemli görevleri olduğunu vurgulayan Fidan, D vitamini yetersizliğinin, sadece bebeklik süresince değil bebeğin gelecekteki sağlığını etkileyerek yaşam kalitesini azaltan sonuçlarla da insanların karşısına çıktığını kaydetti.

Fidan, Aentelektüel ve fiziksel gelişimde geri kalma, doğumsal ve gelişimsel bozukluklar, kronik hastalıklara yakalanma riskinde artma gibi risklerin de D vitamini eksikliğinin önemli sonuçlarından olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2004 yılında Bebeklerde D Vitamini Yetersizliğinin Önlenmesi ve Kemik Sağlığının Korunması Projesi kapsamında profilaktik D vitamini uygulaması başlatıldığını hatırlatan Fidan,şunları söyledi: "Bu programın illerde 2004 yılından beri Sağlık Müdürlükleri tarafından takip ediliyor. Bebek izlem protokolleri kapsamında eski yapıda sağlık ocakları şimdi aile hekimleri tarafından yeni doğan bebeklere 15. günden itibaren 1 yaşına kadar devamını sağlayacak şekilde, koruyucu olarak D vitamini damlasının ücretsiz olarak veriliyor."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 08:47:04
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 13:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?