3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

"Eymen'imi de bulun!"

EYMEN'İN BABASINDAN EKİP TALEBİ

Eskişehir'de 6 yıl önce kaybolan Eymen Uslu'nun babası Önder Uslu, oğlunu Kayseri'de 3 çocuğu bulan ekibin aramasını istedi.

Acılı baba Önder Uslu, oğlunu Kayseri'de başarılı bir çalışmayla 3 çocuğu bulan ekibin aramasını talep ederek, ''Evladımız kaybolalı 6 yıl oldu. Bu süre zarfında şahsımız, çevremiz, emniyet tarafından büyük çapta araştırmalar yapıldı. Ama bu araştırmalardan bir netice elde edemedik. Çok rahatsızız. Kayseri'deki olayı aydınlatan ekip başarılı oldu. Ben bu ekibin yapmış olduğu çalışmaları takip etmiştim. Demek ki bu ekipte iyi çalışma metodu var. Biz Kayseri'de başarılı olan bu ekibin Eskişehir'e gelmesini

istiyoruz. Biz o ekiple görüştük ancak bir sonuç elde edemedik. Emniyet Müdürlüğünün iyi bir çalışma yaparak o ekip gibi ekipler kurması gerekiyor" dedi.

İdama karşı olduğunu ifade eden Uslu, "İdama karşıyım çünkü idam bir günlük kurtuluştur. Ancak o insanın müebbede mahkum edilmesi ömür boyu her gün ölmesi demektir. Dört duvar arasında kalarak bizim ne çektiğimizi anlaması gerekir. Duyduk ki Kayseri'de yakalanan katil intihar etmek istemiş" diye konuştu.

Olayın ancak itirafla aydınlatılabileceğine inanan Uslu, "Biz oğlumuz ilk kaybolduğu aylarda ödül koymuştuk. Ancak ödül almak için çok senaryo üretenler oldu. Benim sonuca ulaşmam için birlerinin itirafçı olması lazım. Birilerinin konuşması gerekiyor. Nasıl terör konusunda itirafçılara imkan sağlanıyorsa bu gibi olaylarda da itirafçı olanlara kolaylık sağlanmalı. Çünkü cezadan korkarak itirafta bulunmuyorlar. Bana, 'Belki de bu işi yapan sensin' dediler. 'Sen o yüzden konuşuyorsun' dediler. Aradan 6 yıl

geçti. 6 yılın saati yok, gündüzü yok. Bari acıya saygı duyun. Bari senaryo üretmeyin" diye tepkisini dile getirdi.

EYMEN'İN BABASINDAN EKİP TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2011 Cumartesi 17:31:01
Güncelleme :2 Nisan 2011 Cumartesi 18:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?