6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

"Hesap sorulmazsa demokrasi olmaz"

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, denetlenmeyen, hesap sorulamayan yerde demokrasiden söz edilemeyeceğini söyledi.

Partisinin Eskişehir İl Örgütü'nün açılışı için kente gelen HEPAR Genel Başkanı emekli Tümgeneral Pamukoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir konuşma yaptı.

Pamukoğlu, partisinin 4 Eylül 2008 tarihinde Türk siyasi hayatına katıldığını belirterek, "2 ayı bile bulmayan bu kısa sürede 40'a yakın il ve 60'a yakın ilçede örgütlenme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bizim ne dışarıdan sponsorumuz var ne de içeriden bizi destekleyen bir sermaye var. Bu parti, halkın istek ve arzusu, yeni rüzgar, yeni bir hayat, yeni bir heyecanla ortaya çıktı. Bugüne kadar genel merkezden kurulma faaliyeti yürütülen hiçbir il ve ilçeye beş kuruş para verilmedi. Bütün harcamalar, gönüllü olarak vatandaşlar ve kurucular tarafından yapılmaktadır. Her şey onlar tarafından karşılanmaktadır" dedi.

Partisinin kısa sürede 40'a yakın il ve 60'a yakın ilçede örgütlenmesinin siyasetle ilgileneler tarafından "siyasi mucize" olarak yorumlandığını söyleyen Pamukoğlu, "Siyasi Partiler Yasası'na göre bir parti kurulduktan sonra en geç 2 yıl içinde büyük kongresini yapmak zorundadır. Bizim parti, bunu 3 ay içinde gerçekleştirmektedir" diye konuştu.

Pamukoğlu, denetlenmeyen, hesap sorulamayan yerde demokrasiden söz edilemeyeceğini ve oradaki ferdin de özgür olduğunun söylenemeyeceğini kaydetti. Pamukoğlu, daha sonra Arifiye Mahallesi'ndeki parti il teşkilatının açılışını gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 08:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?