4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

"Kampüs-2" operasyonuna 54 gözaltı

Eskişehir'de narkotik polislerinin "Kampüs-2" adıyla düzenlediği operasyonda, üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde sattıkları ve öğrenci evlerinde uyuşturucu alemi yaptıkları iddia edilen çoğu üniversite öğrencisi 8'i bayan 54 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Eskişehir'de üniversite öğrencisi bazı gençlerin il dışından temin ettiği uyuşturucuyu öğrencilere sattıkları, öğrenci evlerinde uyuşturucu alemi yaptıklarını tespit ederek, "Kampüs-2" kod adlı bir operasyon gerçekleştirdi.

18 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapan polisler, çoğu Eskişehir Anadolu, Osmangazi ile Kütahya Dumlupınar Üniversiteleri'nde öğrenim gören 8'i bayan 54 kişiyi gözaltına aldı.Aralarında Yunanistan'da öğrenim gören bir üniversite öğrencisi ve kuaförün de bulunduğu şüphelilerin evlerinde narkotik köpeği 'Seren Lida' ile birlikte yapılan aramalarda 1 kilo 43 gram esrar, 8 adet çıkı tabir edilen satışa hazır esrar, 4 gram mantar tabir edilen uyuşturucu nitelikli hap ile uyuşturucu içiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

"Kullanmak maksadıyla uyuşturucu madde satın aldıkları ve bulundurdukları" tespit edilen 48 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan B.T. (24), Açıköğretim Fakültesi öğrencileri Y.Ç. (23) ve ağabeyi Y.Ç. (24) ile E.G. (32), H.Ö. (28) ve S.F. (23) ise hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, "uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu maddeleri nakletmek, depolamak, satışa arz etmek ve satmak" suçlarından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Daha önce de operasyon kapsamında uyuşturucu madde naklederken yakalanan A.Ş. (26) ve F.A. (22) tutuklanmıştı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 12:17:57
Güncelleme :17 Nisan 2009 Cuma 12:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?