4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

"Kocası dağda, karısı Meclis'te"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) sert tepki göstererek, "Kocası dağda, karısı Meclis'te. Böyle bir yapılanmayı sürdürdüğü için DTP'ye kesin ve tam olarak karşıyım" dedi.

Yazıcıoğlu, Eskişehir'de ilçe belediye başkan ve meclis üyesi adaylarının tanıtım toplantısında, DTP'yi sert bir dille eleştirdi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Meclis'te Kürtçe konuşmasını "provokasyon" olarak nitelendiren BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, "Bir partiye çok net, açık karşıyım. Parti olmadığı, parti gibi davranmadığı, hareket etmediği, Anayasa'ya, yasalara saygılı davranmadığı, terör örgütüyle mesafeyi açmadığı için, terör örgütleriyle özdeş olduğu için karşıyım. Kocası dağda, karısı Meclis'te. Böyle bir yapılanmayı sürdürdüğü için DTP'ye kesin ve tam olarak karşıyım. Bir siyasi parti gibi durmamaktadırlar. Türkiye, kendilerine iyi niyetli yaklaştı ancak bu parti terörle irtibatını kesmedi. Terör örgütünü kolladı, korudu, özdeş haline geldi. Şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Anayasa'ya, devlete meydan okuyacak kadar cüretkar hale geldi. Biz Kürtçe'ye karşı değiliz. Türkiye'nin bir gerçeğiyse vatandaşlarımız anadillerini konuşacaklar. Devlet de bunun için demokratik ortam oluşturmaya gayret etmektedir. Ancak bu parti genel başkanı Meclis iç tüzüğüne rağmen Anayasa'yı hiçe sayarak, 'Ben istediğimi yaparım, kimse bana karışamaz' diyerek hareket etmiş, Meclis kürsüsünden Meclis'e ve Anayasa'ya meydan okumuştur. İktidar bunun gereğini yapmalıdır" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Dağlardaki eşkıyalığı Meclis'e kadar taşımış olanlar eğer Türkiye'de bir şeyler yapmak istiyorlarsa yaptıkları gayet açıktır. Bu provokasyondur, Türkiye'yi germektir, seçim
öncesinde ülkenin gerginliğini artırmaktır. Buna yasalarımız meydan vermemelidir."

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 16:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?