6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

"PKK Türkiye'ye meydan okuyor!"

Demokratik Sol Parti (DSP) Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, "Terör örgütü, kendilerini himaye edenlere güvenerek Türkiye'ye meydan okuyor" dedi.

Partisinin Eskişehir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen İçli, terörle mücadelenin dünyanın hiçbir yerinde sadece askeri yöntemlerle kazanılamayacağını belirterek, "Terörle mücadelenin başarıya ulaşması için siyasi ve diplomatik zafer önemlidir. Terör örgütü kendisini himaye eden güçlere çok güveniyor. Türkiye'nin 15 Ekim 2007'de tezkereyi kabul etmesinin ardından Dağlıca baskınını gerçekleştirdi. Yine tezkerenin uzatılacağı günlerde Aktütün Karakolu'na saldırı yapıldı. Terör örgütü, kendilerini himaye edenlere güvenerek Türkiye'ye meydan okuyor. Tarihimiz kahramanlıklarla doludur. Bağımsızlığımız ve vatanımız söz konusu olunca tüm dünyayı karşımıza alarak pek çok başarı elde ettik" diye konuştu.

Milletvekili İçli, ABD'nin Irak'ı işgal etmesinin ardından terör örgütü PKK'nın elini kolunu sallayarak dolaştığını savundu. 8 yıllık icraatlarının beğeniyle takip edildiğini vurguladığı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in mahalli seçimlerde yeniden DSP'den aday olacağını açıklayan İçli, şunları söyledi:

"Demokrasilerde siyasi partiler rekabet içinde olmalıdır. Elbette partinin başarısı için çalışmalıdır. Ancak, özel dönemlerde seçmenin gönlündeki partinin dışında kentine çok şeyler kazandırabilecek adaylara destek vermesinde garipsenecek bir olay yoktur. Bunun için MHP'li, Anavatan'lı, DP'li, CHP'li, SHP'li hatta AK Partililer'in kentin menfaati için Büyükerşen'e destek vermesinde hiçbir sakınca görmüyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 19:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?