4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

"Proje Fuarı 2009" açıldı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı "Proje Fuarı 2009" açıldı.

Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) desteklediği ve Anadolu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin ürettiği 200'e yakın yılsonu projelerini içeren "Proje Fuarı 2009", ESO'da açıldı.

Açılışta konuşan ESO Başkanı Savaş Özaydemir, sanayiciler olarak ülkemizin geldiği noktada ve yaşanan kriz ortamının aşılmasında artık üniversite-sanayi işbirliğinin mutlaka sağlanması gerektiğini belirterek, "Sanayi üniversite arasındaki ilişkinin mutlaka sağlanması gerektiğini her zaman söyledik. Ancak, şimdi iki kesimde sesimizin çıktığı kadar bağırıyoruz. Sanayicilerimiz buraya ciddi ilgi göstermeliler. Sanayi üniversite işbirliğinin sağlanmasına katkı vermelerini bekliyoruz" dedi.

AÜ Rektörü Fevzi Sürmeli de, bir insanın uzanabileceği yerin 60 santimetre olduğunu ifade ederek, "Sanayi ve sanayici, üniversite için de böyledir. Eğer daha ilerdeki aşamaya geçmek istiyor ve üniversitenin ürettiği bilgileri hayata, ekonomiye kazandırmak istiyorsanız, mutlaka ikinci bir ele gerek var. Sanayici ise işini ilerletmek istiyorsa, mutlaka onunda başka bir ele ihtiyacı var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 19:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?