5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

"Şehr-i Aşk Adası" açıldı

ESKİŞEHİR'DE

Ekrem Bora, Mustafa Alabora, Ebru Cündübeyoğlu, Gökhan Kırdar, Nevra ve Metin Serezli, Aydın Boysan, Mehmet Ali Alabora, Haldun Dormen gibi sinema, tiyatro, ses sanatçıları ve eşlerinden oluşan topluluk, Büyükşehir Belediyesi'nin Gökmeydan Mahallesi'nden geçen Porsuk Nehri üzerinde oluşturduğu Şehr-i Aşk Adası'nın açılışına katılmak üzere İstanbul'dan özel bir trenle Eskişehir'e geldi.

TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın da aralarında bulunduğu sanatçı topluluğu, garda "Bando Es-Es" ve tango gösterileriyle karşılandı. Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği sanatçılar ve eşleri, daha sonra adanın açılışına katıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Şehr-i Aşk Köprüsü'nde karşıladığı sanatçılar, kendileri için tasarlanan sevgi kütüklerine isimlerini kazıdı.

Adanın açılış töreninde Suzan-Aydın Boysan, Nevra-Metin Serezli, Nedret Güvenç-Okan Bilgütay ve Gül-Ekrem Bora çiftleri nikah tazeledi. Bundan böyle Eskişehir'in aşk şehri olarak anılacağını belirten Başkan Büyükerşen, nikahlarını tazelediği çiftlere birer belge verdi. Sanatçılar, Eskişehir'in son yıllarda büyük gelişme gösterdiğini belirterek, "Oldukça güzelleşen Eskişehir'e her fırsatta turneyle gelmenin yollarını arıyoruz. Şehr-i Aşk Adası'nı da çok sevdik. Eskişehir çok güzel bir kent olmuş" dedi.

Kalp şekli verilen çiçekler ve aşk yazılı tabelalarla süslenen adanın açılışını, tören süresince köprüden içeriye girişlerine izin verilmeyen çok sayıda vatandaş da nehrin diğer tarafından izledi.

Sanatçıların yarın Eskişehir Bilim Sanat ve Kültür Parkı ile Porsuk Çayı'nı botla gezeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 16:52:05
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 12:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?