4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

"Sosyal Bütünleşme Projesi" başladı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) akademik personel için düzenlenen "Sosyal Bütünleşme Projesi" etkinlikleri başladı.

AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nde, 2 Şubat günü başlayan ve iki hafta sürecek 'Sosyal Bütünleşme Projesi' etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Anadolu Üniversitesi akademik personeli için oluşturulan "Sosyal Bütünleşme Projesi" başlığı altındaki etkinlikler en fazla on kişilik gruplardan oluşuyor ve akademik personelin stresini azaltmaya yardımcı uğraşları içeriyor.

"Sosyal Bütünleşme Projesi" başlığı altındaki etkinliklerden biri olan "El Boyama Cam Vitray" sempozyumu 2 Şubat pazartesi günü çalışmalarına başladı. AÜ. Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Atölyesi'nde yapılan projeyle ilgili konuşan Araştırma Görevlisi Esin Küçükbiçmen, "Birçok bölümün Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki bu projeye katıldığını belirterek, "Bu kapsamda farklı dallarda farklı eğitimler verildi" dedi.

Küçükbiçmen projenin ilk aşamada öğretim üyelerine hitap ettiğini vurgulayarak, "Daha sonra bu projenin genişlemesi planlanıyor. Sosyal Bütünleşme Projesi kapsamında daha geniş alanlara yayılmasını düşünüyoruz. Bir haftalık eğitim boyunca, üniversitemizde yer alan hocalar bu kurslara kayıt olabildi. Bu çalışma sayesinde öğretim üyeleri, kendi alanları dışındaki sanatsal çalışmalara kendilerini daha yakın hissedeceklerdir" diye konuştu.

Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Sibel Türküm de, "Bu, çok hoş bir sanatla buluşma fırsatıdır. Sömestr tatilindeyiz ve serbest zamanımı böyle değerlendirmek çok güzel" şeklinde konuştu. Farklı fakültelerden öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen "El Boyama Cam Vitray" sempozyumu, 6 Şubat tarihine kadar devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 17:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?