5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

"Tefeci" operasyonuna 3 tutuklama

ESKİŞEHİR'DEKİ

Eskişehir'de, tefecilik yaparak haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 10 kişiden 3'ünün tutuklandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 5 aylık çalışmanın ardından, tefecilik yaparak haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen şahıslara yönelik operasyon yapmış, il genelindeki 20 adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda 18 şüpheli yakalanmıştı. "Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, suç işlemek, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve tehdit" suçlarından gözaltına alınan

şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; yaklaşık 100 bin lira, 200 tapu senedi ve fotokopileri, 200 çek aslı ve fotokopisi, bin senet aslı ve fotokopisi, değişik şahıslar adına sahte kimlik ve belgelerle bankalardan kredi çekmek için hazırlanan çok sayıda belge, banka dekontu, tefecilik belgeleri, bir tabanca, iki kurusıkı tabanca ele geçirilmişti. Zanlılardan 8'i ilk ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler A.T. (45), M.T. (23), Z.T. (45), M.Ö. (41), E.T. (34), S.T. (31), S.T. (41), R.Ö. (37), T.Y. (47) ve Y.T. (38), haklarında düzenlenen suç dosyalarıyla birlikte savcılığa sevk edilmişti. İşini kaybeden kişilere ya da maddi sıkıntıda olan işadamlarına aylık yüzde 8 faizle para verdikleri, darp, tehdit ve baskıyla bu kişilere bankalardan kredi çektirip alacaklarını tahsil ettikleri, bazı mağdurların gayrimenkullerini de ellerinden aldıkları iddia edilen şüphelilerden E.T., M.Ö. ve Z.T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 7 kişi ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 12:05:01
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 12:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?