3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

"Türk Mitolojisi" semineri yapıldı

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yard. Doç. Faruk Atalayer, Türkler'in milattan sonra Anadolu'ya girdiği bilgisinin yanlış olduğunu belirterek, "Türkler, Anadolu'da binlerce yıldır bulunuyor ve tarihsel bulgular bu tespiti kanıtlıyor" dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Genç Karşılaştırmalı Edebiyatçılar Kulübü'nün düzenlediği "Türk Mitolojisi" konulu konferansta konuşan Atalayer, insanlığın ataerkil dönemden önce 40 bin yıllık anaerkil bir dönem geçirdiğini anlattı.

Yard. Doç. Faruk Atalayer, ataerkil kültürün mülkiyet kültürü olduğunu, günümüzde anaerkil kültürden kalan simgelerin dönüşüme uğramasına rağmen varlıklarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Orta Asya Ön-Türk kültürleri de, anaerkil kültürlerdir. Batı kültürü, kadını cinsel kimliği ile ön plana çıkardı. Ancak Ön-Türk kültürlerinde kadın simgesi, kutsal bir anlam taşıyor. Tarih çalışmalarında, Türkler'in milattan sonra Anadolu’ya girdiği düşünülüyor. Bu bilgi, yanlış. Türkler, Anadolu’da binlerce yıldır bulunuyor. Tarihsel bulgular, bu tespitleri kanıtlıyor. Anadolu kültürü, kesin olarak bir Türk kültürüdür" diye konuştu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Halil Buttanrı, konferans sonunda Yard. Doç. Faruk Atalayer'e kendi çalışması olan bir anı tabağı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 13:10:12
Güncelleme :6 Nisan 2009 Pazartesi 13:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?