3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

"Üvey annem lisanslı judocudur"

Eskişehir'de kocasını 46 yerinden bıçaklayarak öldürüp, cesedini kolonyayla yakmak istediği iddia edilen kadının yargılanmasına başlandı.

Duruşmada öldürdüğü eşinin kendisini sürekli dövdüğünü iddia eden kadından şikayetçi olan üvey oğlu, "Üvey annem lisanslı judocudur. Babamın kendisini dövmesi mümkün değildir. Ayrıca deli değildir, benden daha akıllıdır" dedi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında tutuklu sanık Hanife Ç. (35), hakim karşısına çıktı.

Sanık kadın, duruşmada verdiği ifadesinde, "Ben eşimi kasten öldürmedim. Beni her gün dövüyordu, elinde bıçak vardı. Kendimi kaybettim. Bıçağı nereden aldığımı hatırlamıyorum. Zaten rahatsızdım. Bunalıma girdim, tedavi görüyorum. Çok hastayım. İstanbul Bakırköy'de tedavi görmek istiyorum. Ne yaptığımı bilmiyorum" dedi.

Duruşmada müşteki sıfatıyla ifade veren Hanife Ç.'nin üvey oğlu Uğur Ç. (21) ise, "Sanıktan şikayetçiyim. Babamla 5 yıldır aile düzeninin bozulmaması için görüşmüyordum. Çünkü, üvey annem mesele yapıyordu. Sanık lisanslı judocudur. Babamın sanığı dövmesi mümkün değildir. Sanığın yaptığı kendini savunma değil, caniliktir. Babamı 46-47 yerinden bıçaklamıştır, kolonya dökerek yakmaya çalışmıştır. Deli değildir, benden daha akıllıdır" diye konuştu.

Diğer şahitleri de dinleyen mahkeme heyeti, olaydan sonra bir yurda verilen ve cinayeti gördüğü iddia edilen çiftin 9 yaşındaki oğulları M.Ç.'nin psikolog huzurunda ifadesinin alınması için davayı 30 Temmuz'a erteledi.

23 Mayıs 2009 tarihinde Sazova Mahallesi Çardaklı Sokağı'nda bir evde meydana gelen olayda, kocası Ramazan Ç.'yi (50) bıçaklayarak öldürüp cesedini kolonyayla yakmak istediği iddia edilen Hanife Ç. gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 15:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?