5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

1 milyon 123 bin öğrenci ter dökecek

AÖF SINAVINA 1 MİLYON 123 BİN ÖĞRENCİ GİRECEK

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) uzaktan eğitim veren İktisat, İşletme ve Açıköğretim fakültelerinde okuyan 1 milyon 123 bin öğrencinin 3-4 Nisan'da gireceği bahar dönemi ara sınavlarında 303 bin kişinin görev alacağı bildirildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan AÜ Rektörü Davut Aydın, açıköğretim bahar dönemi ara sınavlarının 3-4 Nisan tarihlerinde gerçekleştirileceğini hatırlatarak, "1 milyon 123 bin öğrencinin ter dökeceği sınavlarda toplam 303 bin kişi görev yapacak" dedi.

2009 yılında Maliye Bakanlığı ve Sayıştay’ın yaptığı denetlemeler sonunda bu yılki sınavlarda farklı bir ödeme sisteminin devreye girdiğini kaydeden Prof. Dr. Aydın, “Ödeme şekline iki ayrı uygulama getirildi. Yine 'fazla mesai' adı altında ilk çalışmayla ilgili kısımları ayrı ödeniyor. Ayrıca, 'yurt içi geçici görev yolluğu' şeklinde de ayrıca ödeme yapılacak. Dolayısıyla çift ödeme sistemi gelmiş oldu. Otel ve gün sayısıyla ilgili olarak da bazı kısıtlamalara gidildi. Otel ücretlerine üst limit konuldu. Gün sayısına göreyse ödemelerin üst limiti belirlendi. İlk kez gerçekleştirilecek ödeme sistemi sebebiyle herhangi bir sıkıntı yaşanması halinde görevliler, bu sıkıntıları rapor ederek bize iletebilecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 11:27:03
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 17:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?