6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

1 Nisan şakası karakolda bitti

ESKİŞEHİR’deki özel bir yurtta kalan üniversiteli kızlardan biri yüzünü ve saçlarını kırmızı boya ile boyadıktan sonra gece yurdun arka bahçeside yerde yattı.

2 kız öğrenci de arkadaşlarının 4 katlı yurt binasından aşağıya düştüğünü öne sürerek bağırıp yardım istedi. Bunun üzerine çevredeki binalarda oturanlar polis ve acil servis ambulansını çağırdı. Gelen görevliler kızların arkadaşlarına ‘1 Nisan şakası' yaptığını belirledi. Bunun üzerine polis merkezine götürülen 3 kız öğrenciye ‘Kabahatler Kanunu' uyarınca 62'şer YTL ceza verildi.

Deliklitaş Mahallesi Gülcemal Sokak'ta bulunan ‘Özel Dolunay Öğrenci Yurdu'nda kalan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü öğrencileri 20 yaşındaki Pelin Yıldırım ve Selda Güçlü ile 23 yaşındaki Canan Işık saat 02.00 sıralarında yurtta kalan arkadaşlarına 1 Nisan şakası yapmak istedi.

Pelin Yıldırım, kan görüntüsü vermek için yüzü ve saçlarına kırmızı boya sürerek yurdun arka bahçesinde yerde uzandı. Canan Işık ile Selda Güçlü de, Pelin Yıldırım'ın yanına gelip “İmdat, arkadaşımız 4'üncü kattan düştü. Yardım edin” diye bağırmaya başladı. Bağırışmalar üzerine çevre apartmanlarda oturanlar ‘155 Polis İmdat' ve 112’yi arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine bir 112 ambulansı ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Yurda gelen polis ve ambulanstaki sağlık görevlilerini karşılarında bulan Pelin Yıldırım yerden kalktı. Yıldırım, Canan Işık ve Selda Güçlü, “Yurtta kalan diğer arkadaşlarımıza ‘1 Nisan' şakası yapmak istemiştik. Böyle olacağını düşünmemiştik” dedi.

Pelin Yıldırım, Canan Işık ve Selda Güçlü, Emniyet Müdürlüğü Çarşı Polis Merkezi'ne götürüldü. İfadeleri alınan 3 öğrenciye Kabahatler Kanunu uyarınca polis ve 112 görevlilerini oyalamak suçundan 62'şer para cezası kesildi.

Tekrar kaldıkları yurda götürülmek üzere Polis Merkezi’nden çıkan üniversite öğrencilerden Pelin Yıldırım, kendilerini görüntülemek isteyen gazetecilere tepki gösterip elindeki cüzdanını fırlattı. Gazetecilere küfür eden Yıldırım'ın ağzını yanındaki arkadaşları eliyle kapattı. 3 üniversiteli kız öğrenci daha sonra ekip otomobiline bindirilip kaldıkları yurda götürüldü.

DHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 11:43:47
Güncelleme :1 Nisan 2008 Salı 11:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?