8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

112 ekibine çirkin saldırı

Eskişehir'de, bir hastanın yakınları tarafından tartaklanıp, ölümle tehdit edilen 112 Acil Servis ekibi, polise şikayette bulundu.

Edinilen bilgiye göre, 71 Evler Mahallesi'nde ikamet eden yüksek tansiyon hastası bir kadın için 112 Acil Servis'ten yardım istendi. Verilen adrese giden sağlık ekibi, hiç beklenmedik bir şekilde hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Doktor Berna Eryiğit ve sağlık teknisyeni Timur Tunca, hasta yakınları tarafından tartaklanarak ölümle tehdit edildi.

Yaşadığı olayın etkisinden kurtulamayan ve gözyaşı döken doktor Berna Eryiğit, "Biz bu hakaretleri hak etmiyoruz. Görevimizi yapıyoruz. Bu kadar hakarete rağmen hastamızı bırakmayarak müdahalede bulunduk. Ancak, arkası kesilmedi. İnsanlarımızın ne kadar çabaladığımızı ve çalıştığımızı bilmelerini istiyoruz" dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Hasan Gülcü de, yaptığı açıklamada, sağlık ekibine yapılan saldırın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, "Eskişehir'in en iyi çalışan kurumlarından birisi olan 112 Acil Servis, görevini gerçekten başarı ile yapmaktadır. Yaşanan olaylar bizim motivasyonumuzu, arkadaşlarımızın moralini bozdu. Son zamanlarda 112 ekiplerimize karşı gerek fiili, gerek sözlü saldırılar artmaya başladı. Bazılarını sineye çekmeye çalışıyoruz. Ancak, bazen de tahammülü zor boyutlara ulaşmaktadır. Vatandaşlarımızın biraz daha ekiplerimize karşı duyarlı ve soğukkanlı olmalarını istiyoruz. Çünkü 112, acil yardım çağrısı olduğu zaman belli bir vakitte olay yerine ulaşması gereken bir sistem. Sizler telefon ettiğinizde, anında yanınıza ambulansın gelme imkanı yok. Halkımızdan ekiplerimize yardımcı olmalarını, olay adresinin neresi oluduğunu iyi bildirmelerini istiyoruz. Bu olayda da geç kalındığı iddia edilmiş. Ancak, ekibimiz 8 dakikada hastaya ulaşmıştır. Bu, en iyi bir zaman dilimidir" diye konuştu.

Gülcü, olayla ilgili gerekli raporların tutulduğunu ve hadisenin emniyet görevlilerin takibi altına girdiğini sözlerine ekledi.Tüm yaşananların ardından saldırıya uğrayan 112 ekibi, kendilerine telsizle bildirilen başka bir hastaya hizmet etmek için hemen yola çıktı.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 18:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?