5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

12 Eylülcülere suç duyurusu

BDP, EHP VE ESP ÜYELERİNDEN 12 EYLÜL DARBECİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Eskişehir'de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, 12 Eylül darbesini gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde toplanan BDP, EHP, ESP üyelerinden oluşan bir grup adına konuşan Ahmet Uluer, darbecilerin önündeki tüm engellerin kaldırılarak adil bir yargının yapılması gerektiğini belirterek, "AK Parti, eğer gerçekten demokrasi sevdalısıysa, darbecilerin yargılanmasının önündeki tüm engelleri kaldırarak adil bir yargı süreci sağlamalıdır. Yoksa halka bu hesabı vermelidir. Bizler bugün, 12 Eylül darbesini gerçekleştirerek demokrasiyi baltalayanlardan, idamla, işkenceyle, tecevüzle, insanlık suçu işleyenlerden davacı olmak için buradayız. Başta başlarını Kenan Evren'in çektiği Milli Güvenlik Konseyi'nin (MGK) ve dönemin önde gelen kuruluşların başındaki kişilerin adalet önüne çıkartarak hesap vermelerini, işledikleri bunca insanlık suçu karşılığında cezalandırılmalarını istiyoruz. Şunu tekrar vurguluyoruz, iki elimiz halka karşı suç işlemiş olan darbecilerin yakasındadır'' diye konuştu.

Grup ardından cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçelerini verdi. Polisin geniş güvenlik tedbirleri altında yapılan gösteri olaysız olarak sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 15:32:04
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 16:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?