6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

12 yaşındaki lastik tamircisi

Eskişehir'de 12 yaşındaki ilköğretim öğrencisi küçük bir kızın lastik tamirciliği yaptığını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Tunalı Mahallesi'nde dedesi Mehmet Dönmez (70) ile birlikte kalan Tunalı İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Hatice Dönmez (12), hem öğrenim görüyor, hem de lastikçi dükkanında çalışıyor.

Yaşıtlarının sokakta oynadığı Dönmez, merak ettiği lastik tamirciliğini kısa sürede öğrenerek dedesinin sağ koldu.Okuldan gelir gelmez dedesinin işyerine koşan Dönmez, lastik tamir etmeyi çok sevdiğini belirterek, "Lastik tamir etmekten hiç yorulmuyorum. İşimi ve dedemi çok seviyorum. Dedemin yokluğunu hissettirmeden müşterilere hizmet veriyorum" dedi.

Mehmet Dönmez de, torununun 3 ay önce lastik tamirciliğine başladığını ifade ederek, "Kısa sürede bu işi öğrendi. Bana çok yardımcı oluyor. Bir süre önce yurtdışına gitmiştim. Ben dönene kadar gelen tüm müşterilerin işlerini yapmış. Torunumla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Dükkan önüne lastik tamiri için gelen ve karşılarında küçük bir kız çocuğunu gören müşteriler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 17:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?