9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

13. Uluslararası Eskişehir Festivali

Eskişehir Kentsel Gelişim Vakfı ile Zeytinoğlu Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali, 13. kez sanatseverlerle buluştu. Festivalin açılışında, Bulgaristan'ın Filibe Filarmoni Orkestrası konser verdi.

Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'ndaki konserde, şef George Dimitrov'un yönetimindeki orkestra, keman sanatçısı Hande Özyürek ile birlikte sahne aldı. Konserin ilk yarısında, Ludwig Van Beethoven'ın Egmond trajedisi için yazdığı sahne müziği ile Mozart'ın keman konçertosu seslendirildi. Konserin ikinci yarısında ise Verdi, Donizetti ve Mascagni'nin besteleri, Bulgar opera sanatçıları Tatyana Spiridonova ve Stoyan Daskalov tarafından yorumlandı.

Konseri, eski TBMM başkanlarından Hüsamettin Cindoruk da izledi. 25 Kasım'a kadar sürecek olan festivalde, 450'yi aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı Eskişehir'de ağırlanacak. Konuk ülke olarak Portekiz seçilen 13. Uluslararası Eskişehir Festivali'nde bu yıl 9 gün içinde 5 klasik müzik, 5 caz-rock, 1 fado, 1 Türk müziği konseri; 2 kara tiyatro gösterisi; yetişkinler için 3, çocuklar için 4 tiyatro ve gölge oyunu; 3 sergi ve 6 atölye olmak üzere toplam 30 etkinlik yer alıyor.

Öte yandan konser öncesinde, festivale emeği geçenlere ve festival sponsorlarına plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2007 Pazar 03:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?