6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

14. Eskişehir Festivali sürüyor

14. Uluslararası Eskişehir Festivali'ne Almanya'dan konuk olan 'Boulanger Trio' adlı oda müziği topluluğu ile Japonya'dan gelen dünyaca ünlü topluluk 'Joji Hirota ile Taiko Davulcuları'nın konserleri yoğun ilgi gördü.

8 Kasım'da başlayıp, 16 Kasım'a kadar devam edecek olan Uluslararası Eskişehir Festivali'nin 14.'sü, çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Ankara Goethe Enstitüsü tarafından hazırlanan "Türkiye'de Alman Kültür Esintileri" çerçevesinde Ekim ayı içinde İstanbul, Ankara ve İzmir'de konserler veren genç oda müziği topluluğu Boulanger Trio, 14. Uluslararası Eskişehir Festivali'nin "Konuk Ülke: Almanya" programı kapsamında Eskişehirliler ile buluştu.

2006 yılında kurulan ve kısa sürede adından söz ettirmeyi başararak, çok sayıda yarışmada önemli dereceler elde eden üçlü topluluk Boulanger Trio, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'ndaki konserlerinde Haydn, Beethoven ve Mendelssohn gibi klasik müziğin önde gelen bestecilerinin oda müziği repertuvarına damgasını vuran yapıtlarını yorumladı. Topluluk, çağdaş besteci Özkan Manav'ın bir yapıtını da seslendirdi.

Joji Hirota ve Taiko Davulcuları ise, Anadolu Üniversitesi Spor Salonu'nda konser verdi. Geleneksel Japon müziğine özgü davullara verilen ortak ad olan 'taiko'nun ustası olan Joji Hirota'nın ekibiyle birlikte verdiği konser, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Boyları, biçimleri ve tınıları farklı, geleneksel Japon müziğine özgü olan ve bin 400 yılı aşkın süredir tapınaklarda çalınan davullarla gösteri yapan topluluk, büyük alkış aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 12:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?