4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

15. Eskişehir Festivali kasımda...

ULUSLARARASI ESKİŞEHİR FESTİVALİ, 15. KEZ SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Uluslararası Eskişehir Festivali'nin 15.'si, 7 Kasım'da başlayıp 15 Kasım'da sona erecek.

Festival Komitesi Başkanı Zeynep Zeytinoğlu, düzenlediği basın toplantısında, 15. Uluslararası Eskişehir Festivali'ne 409 sanatçının katılacağını belirterek, "Zor dönemeçlerden tökezlemeden geçip bugünlere ulaşan Eskişehir Festivali'nin 15.'sinde, toplam 23 etkinlik gerçekleştirilecek. Festivale katılacak sanatçıların yüzde 17'si yabancı" dedi.

Zeytinoğlu Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı ile Eskişehir Kentsel Gelişim Vakfı işbirliğiyle organize edilen 15. Uluslararası Eskişehir Festivali'nin açılış konserini ise, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası verecek. Festivalde bu yıl dokuz gün içinde beş klasik müzik, bir rock, bir dünya müziği, iki Türk müziği konserleri, üç dans gösterisi, iki sergi, dört atölye, iki söyleşi gerçekleştirilecek.

Yetişkinleri olduğu kadar çocukları da sanatla buluşturmayı hedefleyen 15. Uluslararası Eskişehir Festivali faaliyetleri, Anadolu Üniversitesi Spor, Sinema ve Atatürk Kültür Merkezi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı salonlarında izlenime sunulacak. Festivalin biletleri, Köprübaşı'ndaki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Projeler Bilgi İletişim Merkezi ile Anadolu Üniversitesi Sinema Salonu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki gişelerden 16 Ekim'den itibaren satışa sunulacak. Fiyatları tam 12 TL, öğrenci 6 TL, çocuk 1 TL olarak belirlenen biletlerde 65 yaş üstündekiler, öğretmenler ve grup bileti alanlar için indirim uygulanacağı bildirildi.

14 yıl içinde tertiplenen toplam 417 etkinliği 163 bin 469 kişinin izlediği Uluslararası Eskişehir Festivali'ne, bugüne kadar dünyanın muhtelif ülkelerinden gelen 4 bin 877 sanatçının katıldığı açıklandı.

ULUSLARARASI ESKİŞEHİR FESTİVALİ, 15. KEZ SANATSEVERLERLE BULUŞACAK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 12:51:03
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 13:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?