8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

15 dakikayla sınırlı yaşam

Eskişehir'de, kardeşinden kök hücre nakli yapılan ve doktorların 2 günde 15 dakikalığına sokağa çıkmasına izin verdiği kan kanseri olan genç bir kız, iyileşebilmek için yardım bekliyor. 

Erenköy Mahallesi'nde yaşayan Gönül Emen (21), 2 yıl önce "akut lenfoblastik lösemi" hastalığına yakalandı. Yeşil Kart ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir süredir tedavi gören genç kıza, erkek kardeşi Abdullah Emen'den alınan kök hücre nakledildi. Bu arada, bugüne kadar yaklaşık 50 ünite kan verilen Emen, şimdi evinde istirahat ederken, müzik dinleyip, televizyon seyrederek zaman geçirmeye çalışıyor. 

Ağrıları arttığı zaman ailesiyle birlikte tekrar hastaneye gitmek zorunda kaldıklarını anlatan Gönül Emen, "Doktorlarım, rahatsızlığım sebebiyle 15 dakika süreyle dışarıya çıkmama müsaade ediyor. O da bir gün 15 dakika gezip, 2. gün yatmam şartıyla. Yeniden sağlığıma kavuşmak, gücümü geri kazanmak istiyorum. Hiç gücüm yok. Hedefim, babamın rahatsızlığı sebebiyle Ankara'da kazandığım halde okuluna gidemediğim hemşire olmaktır" dedi. 

Genç kızın annesi Gülhan Emen ise, kızının yanı sıra eşi ve 2 oğlunun da rahatsızlıkları bulunduğunu belirterek, "Eşim 7 yıl önce geçirdiği trafik kazasında omurilik travmasına bağlı olarak yarı felç oldu. Şimdi çalışamıyor. 2 oğlum da rahatsız. Bir fabrikada işçi olarak çalışan ve askere gitmeye hazırlanan küçük oğlumun sık sık burnu kanıyor. Lisede okuyan diğer oğlumun da gözünde katarakt var ve fıtık ameliyatı olması gerekiyor. Kızımın durumu da ortada. Ancak, maddi durumumuz yetersiz. Yeşil Kart'tan başka bir güvencemiz yok. Oturduğumuz ev de kira. Odunpazarı Belediyesi, geçen yıl bir senelik ev kiramızı karşıladı. Şimdi bu sürenin bitmesine 3 ay kaldı. Şimdiden kira sıkıntımızı nasıl aşacağımızı düşünmeye başladık. Yetkililerden ve hayırseverlerden bize yardım elini uzatmalarını istiyorum" diye konuştu. 

Gözü yaşlı anne Emen, kendilerine verilecek destekle eşi ve çocuklarının gerekli tedavilerinin yapılarak yeniden sağlıklarına kavuşacakları günü özlemle beklediğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 15:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?