3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

1982 konutun anahtarları dağıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de TOKİ'nin yaptığı konutların anahtarlarını dağıttı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Vilayet Meydanı'nda bin 982 konutun anahtar teslimi ile toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Bugün Eskişehir'de anlamlı bir gün yaşıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız yüksek hızlı tren ile Türkiye, Avrupa'da 6., dünyada 8. yüksek hızlı tren işletmecisi ülke konumuna yükseldi. Eskişehir yüksek hızlı trende dünya şehirleriyle yarışmak suretiyle farklı bir konuma yükseldi. Hızlı tren, Eskişehir'i eskisinden çok daha hızlı kalkındıracak,şahlandıracak. Eskişehir yıldızlaşacak, ülkenin yüz akı olacak. Eskişehir'in ülke kalkınmasında lokomotif hale gelmesi lazım" dedi.

Eskişehir'de gerçekleştirdikleri kentsel değişim ve dönüşüm projelerinden bahseden Erdoğan, "Ben bugün anahtarlarını teslim alacak vatandaşlarımıza yeni konutlarının hayırlı olmasını diliyorum. Eskişehir'de bundan sonra aynı mutlu tabloyu, aynı heyecanı görmeye devam edeceğiz. Eskişehir'de bütün projelerimizi tamamladığımızda 10 bin 795 konut yapmış olacağız. Bunu 5'le çarptığınız zaman 50 bin nüfuslu bir ilçe oluyor. 50 bin kişi toplu konut seferberliğimizden faydalanıyor demektir. Milletin yüzünü güldüren toplu konut projelerimizle aileler birbirileriyle daha iyi tanışacak. Köklü aile anlayışını yeniden ayağa kaldıracağız. Kira öder gibi taksitlerini ödeyecek. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Yoksul aileler için 17 ilde 45 metrekarelik konutlar yapıyoruz. 20 yıl vadeyle ayda 100 TL, peşinat yok" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de 6.5 yılda bin 467 derslik yaptıklarını, sağlık alanında yaptıkları yatırımların tutarının ise 80 milyon TL'ye ulaştığını açıkladı.

Konuşmasının ardından Vadişehir ve Aşağı Söğütönü'nde inşa edilen bin 982 konutun hak sahiplerine anahtarlarını dağıtan Erdoğan, Tepebaşı Belediyesi'nin yeni hizmet binası ile bin yataklı yurdun açılışını da yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eğitime katkıda bulunan hayırseverlere plaket, okullara adları verilen Emre Bolat, İkram Cirit, Murat Tuzsuz ve İsmail Tetik adlı şehitlerin ailelerine ise berat verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 18:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?