4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

2.5 ton sahte çay ele geçirildi

Eskişehir'de bir araçta ve gizli imalathanede yaklaşık 2.5 ton sahte çay ele geçiren polis ekipleri, olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte ehliyetle araç kullanan bir kişinin Eskişehir'den Kütahya'ya sahte üretilmiş çay götüreceği, gizli ortağı ve başka bir şahsın aracılığıyla da çevre illerdeki işyerlerine çok miktarda çay sattıkları ihbarı üzerine harekete geçti. Görevliler, yol kontrolünde şüpheli M.Ö.B.'nin (37) kullandığı aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada, 79 koli halinde bin gramlık 948 paket sahte çay ele geçirildi. Gözaltına alınan M.Ö.B. ile birlikte hareket ettiği öne sürülen İ.A. (32), F.A. (26) ve İ.A. (33) da yakalandı.

Şahıslara ait imalathane olarak kullanılan gizli depolarda yapılan aramalarda ise, 119 koli halinde bin 428 paket bin gramlık çay, 34 koli halinde bin 632 paket 100 gramlık çay, 4 bin 200 adet boş çay paketi, çay paketlerine yapıştırılmak üzere hazırlanan çok miktarda sahte hologram ve barkot ile çay paketlemede kullanılan malzemeler, 558 paket bulaşık deterjanı ele geçirildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Olayla alakalı soruşturmanın sürdürüldüğünü belirten emniyet yetkilileri, "Eskişehir Emniyet Müdürlüğü olarak piyasaya sahte çay satarak halk sağlığı başta olmak üzere milli ekonomimize büyük zarar veren şahıslara ve işyerlerine karşı operasyonlara hassasiyet ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek, bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 11:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?