6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

2 köpeğe protez ve ortez bacak takıldı

Eskişehir'de otomobil altında kalıp felç olan ve kurdun saldırısı neticesinde bir bacağı kopan 2 köpeğe, protez ve ortez bacak takıldı.

Eskişehir'de "Çapa Ortopedi" adlı medikal firması, bir otomobilin ezmesi neticesinde arka bacakları felç olan Serpil Üresinler'e ait 3 yaşındaki 'Can Can' adlı terrier cinsi köpeğe özel, tekerlekli ortez cihazı imal etti.

Aynı firma, Mihalgazi ilçesinde tavşan avında bir kurdun saldırısında sol arka bacağı kopan 5 yaşındaki kupay cinsi "Fındık" adlı av köpeğine de protez bacak yaptı.

Hayvanlara, protez ve ortez bacaklarını takan firma sahibi Niyazi Çapa, 40 yıldır insanlara hizmet verdiklerini, aynı zamanda son üç aydır sakat kalan hayvanlara protez ve ortez bacak ürettiklerini söyledi. Türkiye'nin dört bir yanından büyük rağbet gördüklerini ifade eden Çapa, "Bugün de sakat olan iki köpeğimize protez bacak ve ortez cihazı takarak yeniden yürümelerini sağladık. Dünyanın neresinden olursa olsun, bize başvurulması halinde serçeden file kadar her türlü hayvana protez yaparız" dedi.

Niyazi Çapa, Fındık'a takılan protez bacağı rengine uygun deriyle kapladıklarını ve bacağın kaymaması için altına lastik de yapıştırdıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 16:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilal korkut IP: 188.3.86.xxx Tarih : 29.03.2011 22:27:22

mrhb  hocam  ben konyadan bilal  benim buzağının ön ayağını diz altından kopartık yardımcı olurmusunz protez için