3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

21 yıllık başkan yeniden görevde

Eskişehir Sanayi Odası'nda (ESO) 21 yıldır başkanlık yapan Savaş Özaydemir, yeniden göreve getirildi.

ESO başkanlık seçimlerinde Savaş Özaydemir ile Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar yarıştı. Seçim sonunda listesi oyların yüzde 66'sını alarak tekrar göreve seçilen Özaydemir, seçimleri kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Savaş Özaydemir, "Toplam 21 grupta seçim yapıldı ve 14.5 grupta biz, 6.5 grupta ise Sarar kazandı. Böylece oda meclisindeki 42 koltuktan 29'unu biz, 13'ünü Sarar kazanmış oldu. İnşallah, bu 4 yılın sonunda jübile yaparım. Sözüm söz, 4 yıl sonra bırakıyorum. Sanayici hür iradesiyle oyunu kullandı. Bu bir demokrasi örneğidir. Olaysız bir seçim yaşandı. Bu seçimde aynı zamanda holdingler ile KOBİ'ler yarıştı. KOBİ'ler galip geldi. Bu, Türkiye içinde değişik bir örnektir. Bizim tarafımızda hiç bir holding yoktu. Bütün holdingler karşı taraftaydı. Onlar kötü yaptı demek istemiyorum. Belki bizi tercih etselerdi, çok daha değişik bir yere varabilirdik. ESO'nun misyonu devam edecektir. Gelişmeye ve yatırımlara devam edecektir. Eskişehir sanayisinin kriz ortamına rağmen 4 yıl sonra bugünün iki katı ekonomik değere ulaşacağına söz veriyorum" dedi.

Oy sayımının ardından ESO Başkanı Özaydemir'i tebrik eden Cemalettin Sarar ise, "Yıllar sonra Sanayi Odası seçimlerine renk kattık. Seçimler bundan sonra hep renkli olacak. Birlik ve beraberlik olacak. Çok iyi bir seçim oldu. Kimse kimseyi kırmadı, incitmedi. Sayın Özaydemir ile ESO'yu dünya markası yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 15:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?