6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

3. Eğitim Kongresi başladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi ile Eğitim Yöneticileri ve Eğitim Deneticileri Derneği'nin (EYEDDER) ortaklaşa düzenlediği 3. Eğitim Kongresi başladı.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan kongrede konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şişman, eğitim alanlarının disiplinlerarası uygulamalı bir alan olduğunu belirterek, "Bu alanda görev yapan akademisyen ve uygulamacı işbirliğini arttırmalı, koordinasyonu güçlendirmeli, bu konuda yaşanan sıkıntıları çözmeye çabalamalıyız. Bu kongrede eğitim sosyal bir kurum olarak mı varlığını sürdürmekte, yoksa bir sektöre mi dönüştü? Günümüzdeki eğitim anlayışı eğitsel ve insani sorunları çözmede yeterli midir ? Bu konular üzerinde tartışacağız" dedi.
Dernek Başkanı Prof. Dr. Hasan Şimşek ise eğitimcinin sadece kendi alanında söz sahibi olmaması gerektiğini vurgulayarak, "Eğitimci, toplumu ilgilendiren diğer alanlarda da kendini yetiştirmeli, donanım kazanmalıdır. Bunun için eğitim yönetimi alanını daha sağlam, daha güçlü, daha etkin hale getirmek, eğitim yöneticisi yetiştiren akademisyenlerin görevidir" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Fazıl Tekin de, kongrede eğitim yönetiminin ulusal ve evrensel boyuttaki meselelerinin tartışılarak geliştirilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 15:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?