5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

3 günde 4 kapkaça 4 gözaltı

ESKİŞEHİR'DE ÜÇ GÜNDE 4 KAPKAÇA 4 GÖZALTI

Eskişehir'de, üç günde meydana gelen dört kapkaç olayına karıştıkları iddia edilen 2 kişi ile çalınan bir cep telefonunu satın alan 2 şahıs gözaltına alındı. Olaylarla ilgili firari bir şüphelinin arandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 18 Aralık, 21 Aralık ve 22 Aralık 2009 tarihlerinde Yenibağlar, Fatih ve Ömerağa mahallelerinde K.A., G.C., M.G. ve E.K. adlı bayanların içlerinde cep telefonu, 300 lira, flaş bellek, 10 ABD Doları, kimlik, kredi kartları, kemer, yüzük, makyaj malzemeleri ve hesap makinesi olan çantalarının kapkaç yöntemiyle çalınması olayıyla alakalı çalışma başlattı. Kapkaça uğrayan bayanlardan K.A.'nın cep telefonunu E.Ö.'nün kullandığını tespit eden polisler, bu şahsı gözaltına aldı. E.Ö.'nün telefonu satın aldığını söylediği ikinci el cep telefonu işletmeciliği yapan A.A. da gözaltına alındı. A.A.'nın ise, telefonu F.N.'den satın aldığı belirlendi. F.N.'nin Ömerağa Mahallesi'ndeki evine baskın yapan polisler, şüphelinin Ağrı'ya gittiğini saptadı.

F.N.'nin Güllük Mahallesi'nde birlikte bir evde kaldığı E.B. ve A.E. ise, söz konusu adrese yapılan baskınla gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, G.C. ile K.A. adlı bayanlara ait olduğu bildirilen kredi kartı, makyaj aynası, hesap makinesi, alışveriş kartı, kemer ve yüzük ele geçirildi. Şüphelilerden A.E.'nin, Yenibağlar Mahallesi'nde K.A.'nın çantasının çalınmasını olayını F.N. ile birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf ettiği, diğer suçlamaları reddettiği, E.B.'nin ise tüm suçlamaları kabul etmediği öne sürüldü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler A.E. ile E.B. adliyeye sevk edilirken, F.N.'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği açıklandı. Öte yandan çalıntı cep telefonunu satın alan E.Ö. ve A.A. ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, haklarında "hırsızlık malı satın almak" suçundan hukuki işlemin başlatıldığı kaydedildi.

ESKİŞEHİR'DE ÜÇ GÜNDE 4 KAPKAÇA 4 GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 19:20:00
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 22:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?