4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

3 katlı binada patlama: 32 yaralı


Eskişehir'de 3 katlı bir apartmanda meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında ilk belirlemelere göre 4'ü polis 35 kişi yaralandı.

Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılırken, itfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışıyor.

Tunalı Mahallesi Gaffar Okkan Caddesi'ndeki 3 katlı binanın bodrumunda deposu, giriş katında da ofisi bulunan parke dükkanında patlamanın ardından çıkan yangının dumanından 4'ü polis 35 kişi etkilendi.

Bir süre evlerinde mahsur kalan ve itfaiye, polis ve vatandaşların yardımıyla itfaiye merdiveniyle tahliye edilenler, patlama sırasında yoldan geçenler, işçiler ve kurtarma çalışmalarına katılıp dumandan etkilenenler şunlar:

“Sevilay Başaran (29), Muharrem Yıldız (33), İskan Filiz (32), Ethem Avcı (19), Selahattin Avcı (54), Kani Kaya (23), Selma Erol (41), Hasan Çolak (58), Gaye Nur (11), Güven (6), Sezen (29), İkram (40), Şenay (36), Çetin (25), Hanifi (37), Behram (35), Ömer (28), Ferhat (12), Eyüp (14), İlayda (8), Serkan (10) ve Sümeyye Gül (45 günlük) ile Ekrem Turhan (12), Murat Kaplan (28), Erhan Demir (26), Selçuk Yalaman (65), Fatma Yalaman (57), Saadet Yalaman (25), Altan Yalaman (7), Şadiye Göçer ve doğumuna 3 gün kalan 9 aylık hamile Hatice Yılmaz.”

Kurtarma çalışmalarına katılan 4 polis memuru da tedavi altına alındı. Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan hafif yaralılardan İskan Filiz'in hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını tamamladığı iş yerine dün getirilen bir kamyon dolusu parke ile çalışmalarda kullanılan tiner ve kimyasal maddelerin depoya yerleştirildiği öğrenildi.

Eskişehir Doğalgaz Dağıtım AŞ (ESGAZ) ekipleri, depo ve zemin kattaki ofis kısmında doğal gaz bağlantısının olmadığını, üç kattaki evlerde doğal gaz kullanıldığını belirledi.

Patlama sırasında caddeden geçen ve apartmanın yakınlarında park halinde bulunan 7 araçta maddi hasar oluştu, çevredeki bazı binaların camları kırıldı.

Tepebaşı Belediyesi görevlileri, patlamanın meydana geldiği apartmanın yakınında çadır kurdu, çalışmalara katılan ekipler ile vatandaşlara yoğurt ve su dağıttı. İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha ile olay yeri inceleme ekibi de olay yerinde çalışma başlattı.

Ekipler, patlamanın parke işinde kullanılan tiner ve kimyasal maddelerden meydana geldiği şüphesi üzerinde duruyor.

Vali Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, çalışmaları yerinde izleyip bilgi aldı.


VALİ KILIÇLAR'DAN AÇIKLAMA


Vali Mehmet Kılıçlar, yaptığı yazılı açıklamada, saat 08.30 sularında Tunalı Mahallesi Gaffar Okkan Caddesi'nde faaliyet gösteren bir firmaya ait iş yerinde patlama meydana geldiğini belirtti.

İş yerinin bodrum katında inşaat malzemelerinin depolandığını ifade eden Vali Kılıçlar, şunları kaydetti:

“Patlamanın iş yerinin bodrum katındaki parke yapımında kullanılan tiner benzeri malzemelerden kaynaklandığı tahmin edilmektedir. Patlama sonucu 35 kişi yaralanmış olup 1 yaralının durumu ağırdır. Hastaneye sevk edilen yaralıların çoğu dumandan etkinlenmiştir.”


 

ajanslar
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 08:52:58
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 13:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MAKİNA YÜK MÜH HALİT DEMET IP: 78.164.111.xxx Tarih : 18.05.2009 08:39:36

 DOĞALGAZ ,HAVADAN HAFİFDİR.ZEMİNDE BİRİKMEZ. İŞYERİ SABAH ÇALIŞMAYA BAŞLADIKTAN  BİR  MÜDDET SONRA  PATLAMA OLMUŞTUR. GAZ SIKIŞMASI DOĞALGAZ İÇİN İMKANSIZDIR. KAPI AÇILMASIYLA BÜYÜK BİRİKİNTİDÜKKANI TERKEDEREK YUKARI ÇIKMIŞTIR.DOĞALGAZ SARIMSAK KOKULU FARKEDİLEN BİR GAZDIR.DÜKKAN PARKECİDİR. TİNER TENEKELRİ  VE TÜPGAZ VARDIR.KISACA LİKİDGAZ ZEMİNDE BİRİKİR. TİNER BUHARI OLUŞMASI  OLAYI TETİKLEMİŞTİR. APARTMAN ALT KATLARINDA TÜGAZCILAR ,PARFÜMERİCİLER VE PARKECİLERİN TEHLİKELERİ HALEN DEVAM ETMEKTEDİR HER ŞEHİR DENETİCİLERİNİ  ÖNLEME DAVET EDİYORUM