3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

3 yaşındaki oğluyla işbaşı yaptı!

Mardin Valiliği'nden Eskişehir Valiliği'ne atanan Mehmet Kılıçlar, yeni görevine başladı. Vali Kılıçlar'ın yeni makamında gazetecilere verdiği ilk demecine, 3 yaşındaki oğlu damgasını vurdu.

Valiler Kararnamesi ile Eskişehir Valisi olan Mehmet Kılıçlar'ı karşılama töreni için, polis valilik çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı. Eskişehir'in yeni valisini karşılamaya gelen protokol mensupları, bir süre yağmur altında beklemek zorunda kaldı. Polis eskortu eşliğinde Eskişehir Valiliği önüne gelen Vali Kılıçlar'a, Eskişehir Vali Vekili Ekrem Ballı bir buket çiçek verdi. Mehmet Kılıçlar, daha sonra kendisini bekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve diğer protokol mensuplarıyla tek tek tokalaştı. Eskişehir Valisi Kılıçlar, polis merasim mangasını selamladıktan sonra makamına çıktı.

Mehmet Kılıçlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Adı eski olan yeni bir şehre geldik. Sosyal yapısı, tarihi, güçlü özel teşebbüsü ve sanayisi, gelişmiş sivil toplum kuruluşları ile Türkiye'nin gözde şehirlerinden birine geldik. İnşallah hayırlı olur. Eskişehir'e gerçekten çok şey yapılmış. Türkiye'nin güzel illerinden birisi. Bürokrat arkadaşlarımızla birlikte Eskişehir'i biraz tanımamız gerekiyor. Tanıdıktan sonra Eskişehir'in zaten çok gelişmiş olan sosyal, ekonomik durumuna ne katkı sağlayabilirsek, arkadaşlarımızla birlikte el birliğiyle gerekenleri yapacağız" dedi.
Kendisinden önceki Vali Kadir Çalışıcı'nın da çok güzel hizmetlere vesile olduğunu ifade eden Kılıçlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu hizmetleri kaldığı yerden devam ettireceğiz. Bu bayrak yarışı. Bundan sonra daha güzel işleri hep birlikte basının ve Eskişehir halkının desteğiyle yaparız. Artık Eskişehir'de bizim de takımımız, gururumuz olan Eskişehirspor hadisesi var. Eskişehirspor, son yıllarda yeniden bir atak yaptı. El birliğiyle onu da daha ileriye götürmeye çalışacağız. Bütün Eskişehir halkına yeni yılda mutluluk ve sağlık diliyorum. Yönetimi, el birliğiyle şeffaf, kamuoyuna açık bir şekilde mesai arkadaşlarımla beraber devam ettireceğiz. Basın yapılan işlerin kamuoyuna duyurulması, hizmetlerin paylaşılması ve vatandaşın sıkıntılarının bize ulaşması anlamında çok önemli bir görev yerine getiriyor. Son zamanlarda bu daha da arttı. Bizim gözümüz, kulağımız oldu."

Bu esnada valinin masasının başında durup şeker yiyen 3 yaşındaki oğlu Şamil, bir anda ağzındaki şekeri bir bayan muhabirin üzerine çıkardı. Bunu gören Vali Mehmet Kılıçlar, konuşmasını kesip minik Şamil'e, "Oğlum ne yaptın sen?" diye sordu. Vali Kılıçlar, kendisi ve gazetecileri güldüren oğlunu, eşi Arzu Kılıçlar'a, "Arzu Hanım, oğlun karıştırmış buraları" diye şikayet etti.

Tokat'ta 1965 yılında doğan Vali Mehmet Kılıçlar, 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Sarıkaya ve Haymana Kaymakam Vekilliği yapan Kılıçlar, Yağlıdere, Kovancılar Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı İçişleri Bakanlığı Temsilciliği, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Mardin Valiliği görevlerinde bulundu. Vali Mehmet Kılıçlar, evli ve iki çocuk babası.

VALİ ÇALIŞICI, EN FAZLA GÖREVDE BULUNAN 5. ESKİŞEHİR VALİSİ
Öte yandan, merkeze alınan eski Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Eskişehir valileri arasında en fazla görevde bulunan 5. vali oldu. 2003-2008 yılları arasında 5 yıl Eskişehir Valiliği görevinde bulunan Çalışıcı, en fazla görevde bulunan valiler sıralamasında; 1950-1959 yılları arasında 9 yıl Eskişehir Valisi olan Arif Özgen, 1927-1935 seneleri arası 8 yıl görev yapan Vali İsmail Hakkı Bey, 1992-1999 yılları arasında 7 yıl görevde bulunan Vali Ali Fuat Güven, 1943-1949 yılları arasında 6 yıl süreyle Eskişehir Valisi olan Danış Yurdakul'dan sonra geliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 21:35:41
Güncelleme :5 Ocak 2009 Pazartesi 21:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?