9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

32 köye 125 bin fidan dikildi

Eskişehir'de, "Her Köye Bir Orman" projesinin ilk aşamasının tamamlandığı bildirildi.


Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü'nce ülke genelinde başlatılan "Her Köye Bir Orman" projesi çerçevesinde, 32 köyde toplam 63 hektar alana 125 bin fidan dikti. Özellikle köylerin giriş ve çıkışlarında bulunan boş araziler, ileride mesire yeri olarak kullanılması maksadıyla çam, badem, atkestanesi, aylantus, mahlep, akasya fidanlarıyla ağaçlandırıldı.

Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz, ormanların yerleşim yerlerinden uzaklaştığını, dağların tepesine çekildiğini belirterek, "Şimdi bunu tersine çevirmeye çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda yapılan hatıra ormanı çalışmalarında çok da iyi sonuç alınamadı. Fidanlar dikiliyor, ama bakım olmayınca bir süre sonra kuruyordu. Şimdi, köylülerle işbirliği halinde sulama imkanı olan yerlerden başlayarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. 150 kadar köy müracaat etti. Bunların bazılarında mülkiyet problemleri çıktı. Toprak yapısı uygun olan 32 köyümüzde bu yıl köy ormanını kurduk. Bu proje bir kaç yıl daha devam edecek" dedi.


Arazileri mera olduğu için köy ormanı kurulamayan Mahmudiye, Seyitgazi, Sivrihisar ve Beylikova ilçelerindeki 14 köy için Mera Komisyonu'nun ağaçlandırma izni verdiğini açıklayan Küçüköz, sonbahar mevsiminde bahse konu sahalara da dikimlerin yapılacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 12:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?