3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

350 kiloluk trafoları çaldılar

Eskişehir'de her biri 350 kiloluk trafoları 10 metre yükseklikten indirip çalan hırsızlar, çiftçileri perişan etti. Toplam 15 trafo çalan hırsızlar kayıplara karıştı.

Sakintepe mevkisinde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan üreticilerin su motorlarını çalıştırmak için kurduğu 15 adet trafo çalındı.

Yaklaşık 350 kiloluk trafolarının nasıl çalındığına akıl sır erdiremediklerini belirten çiftçi Faruk Doğruparmak, "Son zamanlarda yaklaşık 15 arkadaşımızın trafosu çalındı. Çiftçiler büyük sıkıntıda. Bu konuda bize kimse yardımcı olmuyor" dedi.

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ise, trafo hırsızlarının profesyonel şekilde çalıştıklarını söyledi. Buluşan, "15 trafo ve yüzlerce metre kablo çalındı. Ovada kalan trafoların ise kabloları yok. O kadar çok profesyonel çalışıyorlar ki akıl erdiremiyoruz. 350 kiloluk trafoları 10 metreden nasıl indiriyorlar bilmem. Bu işi yapan kişiler çok profesyonel çalışıyor" diye konuştu.

Çiftçi Kamuran Bayar, "Bu işi yapanın trafoya gelen elektriği kesmesi gerekir. Elektriği kestikten sonra trafonun üstüne çıkıyorlar. Orada birtakım kablolar var. O kabloları kesiyorlar. Ya trafoyu aşağı atıyorlar ya da vinç yardımıyla indiriyorlar. Ondan sonra içindeki bakır kabloları alıp götürüyorlar. Trafonun maliyeti 15 bin, çaldıkları malzemenin fiyatı ise 500 lira. Artık bıktık. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye dert yandı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2011 Salı 10:19:09
Güncelleme :27 Aralık 2011 Salı 10:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?