5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

4500 öğrencinin diploma sevinci

AÜ MEZUNİYET TÖRENİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) stadyumda düzenlenen mezuniyet töreninde yaklaşık 4 bin 500 öğrenci diploma alma sevinci yaşadı.

Tören, AÜ Rektörü Davut Aydın, rektör yardımcıları, senato ve yönetim kurulu üyeleri, öğretim elemanları ile fakülte ve yüksekokul birincilerinin İki Eylül Kampüsü Mühendislik Mimarlık Fakültesi önündeki tören alanında saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarıyla başladı. Fakülte önünde düzenlenen törenin ardından Prof. Dr. Aydın, rektör yardımcıları, AÜ öğretim elemanları ve öğrenciler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Boru ve Trampet Takımı korteji

eşliğinde yerleşkedeki Anadolu Üniversitesi Stadı'na kadar yürüdüler. Öğretim görevlileri ve öğrenciler, güney kapısından stada girerek stadyumdaki yerlerini aldılar.

İlk konuşmayı öğrenciler adına Sivil Havacılık Yüksekokulu mezunu Mehmet Yalçın Biçer yaptı. Biçer, Türkiye'nin en iyi okulundan mezun olduğunu belirterek, üniversiteyi bitirmenin hayat koşusunun neşeyle geçen zorlu bir parkurunu sona erdirmek anlamına geldiğini kaydetti.

Üniversitenin onur konuğu Prof. Dr. Orhan Oğuz da AÜ'nün eğitime 52 yıl önce bir anahtar ve bir sandalyeyle başladığını ifade ederek, AÜ'nün bugün geldiği seviyenin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ve AÜ'nün eski rektörlerinden Yılmaz Büyükerşen ise öğrencilerin her birinin adeta bir vadide yetişen çiçek olduğunu dile getirerek, AÜ mezunu öğrencilerin ülkenin gelişmesinden büyük katkıları olacağını vurguladı.

AÜ Rektörü Davut Aydın da Anadolu Üniversitesi'nin ülkedeki üniversite öğrencilerinin yüzde 48'ini bünyesinde barındıran çağdaş bir bilim yuvası olduğunu, hayat boyu öğrenimi hedefleyen öğrenci odaklı bir dünya üniversitesi haline gelmeyi amaçladıklarını anlattı. Prof. Dr. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "AÜ mezunları yaşamın yeni ve zorlu bir dönemine başlıyorlar. İş hayatı inişli çıkışlıdır. Bu süreçte kimsenin yılmaması gerekir. Kendinizi sürekli geliştirin ve her zaman mücadelenizi sürdürün. Anne ve

babaların 4-5 yıl önce bize emanet ettiği çocuklar bugün mezun oluyorlar. AÜ mezunları ülkeye yararlı, bilgili ve donanımlı bireyle olarak hayata atılıyor. Mezunlarımız, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda, ülkesine, milletine, ailesine ve insanlığa faydalı bireyler olarak hizmet sunacak."

Renkli görüntülere sahne olan mezuniyet töreninde öğrenciler güvercin ve balonlar uçurdu. Sivil Havacılık Yüksekokulu'na ait eğitim uçaklarının gösteri uçuşu da törene ayrı bir renk kattı. Binlerce öğrencinin hep birlikte keplerini havaya fırlatması da ilginç bir manzara oluşturdu.

Mezuniyet töreni, pop şarkıcısı Özgün'ün verdiği konserle sona erdi.

AÜ MEZUNİYET TÖRENİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
AÜ MEZUNİYET TÖRENİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
AÜ MEZUNİYET TÖRENİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
AÜ MEZUNİYET TÖRENİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
AÜ MEZUNİYET TÖRENİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 22:58:03
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 09:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?