6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

5,5 yıl hür ırmak gibi aktık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millet iradesini yok sayan bir anlayışın ayakta kalamayacağını belirterek, ''Türkiye'de son 5.5 yıldır millet iradesi, tabii mecrasında hür bir ırmak gibi akmaktadır. Kimse böyle bir ırmağın önüne set çekemez'' dedi.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda düzenlenen AK Parti 7. Gençlik Kolları Şöleni'nde konuşan Erdoğan, gençlere seslendi. ''Gençlere güveniyorum'' diyen Erdoğan, gençlerin, ülkenin sadece ekonomik kalkınmasının değil, zenginleşmesinin, demokratik değerlerinin, hak ve özgürlüklerinin de güvencesi olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bütün samimiyetimle inanıyorum ki, sizler bir gün bütün bulunduğum makam ve mevkilere geldiğinizde bugün gündemimize taşınan olumsuzlukların hepsini kökten aşmış olacağız. Sizler demokrasi ve özgürlüklerin asla tartışma dahi edilemeyeceği bir aydınlık Türkiye'nin yöneticileri, girişimcileri, mühendisleri, hukukçuları, siyaset bilimcileri olacaksınız.

Şundan emin olunuz ki, bugün yaşadığımız bütün olumsuzluklar, tepeden tırnağa değişmekte olan çağın gerektirdiği yenilikleri hayata geçirmekte olan bir ülkenin çektiği sıkıntılar ve sancılardır. Biliniz ki bugün bu değişime direnç gösterenler Türkiye'nin çağdaş bir yolda olmasına direnmektedirler. Türkiye bu değişime direnç gösteren anlayışları kriz ve kaos dönemleriyle birlikte artık geride bırakacaktır.''

''SİZLERE EN BÜYÜK TAVSİYEM...''

''Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır'' dizelerini okuyan Erdoğan, yola çıkarken, ''tek millet, tek bayrak tek vatan, tek devlet'' dediklerini söyledi.

''Tarihi milletler yazar ve tarihin akışı asla değiştirilemez, 19 Mayıs 1919 böyle bir tarihin miladıdır'' diyen Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletin, yeniden kaderini tayin etmek üzere tarih sahnesine çıktığını anlattı.

Başbakan Erdoğan, ''O sahnede inanılmazı başaran bizim birlik ruhumuzdur ve ortak idealler etrafında kenetlenen, farklılıklar içinde birlik olmasını bilen, aynı geleceğe yürüyen, aynı kaderi paylaşmak isteyen bir millet olmanın iradesidir. Bu anlamlı yıl dönümünde benim sizlere en büyük tavsiyem, bu iradeyi, bu duygu birliğini, kardeşlik ruhunu, bu kader ortaklığını şartlar ne olursa olsun yaşatmaya devam etmenizdir'' dedi.

Dünya görüşleri, siyasi tercihler, yaşam biçimleri ve etnik kökenlerin farklı olabileceğini ifade eden Erdoğan, aynı aile içinde kardeşler arasında bile bu tür farklı tercihlerin olduğunun, olabileceğinin bilindiğini anlattı. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bunları kendi ailelerimizde de yaşıyoruz, ama hiçbir tercih aile birliğimizin, kardeşlik hukukumuzun üzerinde değildir, olamaz. Hiç bir zaman unutmayın ki, etnik, dini, siyasi bütün farklılıklar üzerinde bizi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında birleştiren, tek bir millet yapan yüksek değerlerimiz var. Bu değerlerimize sımsıkı sarılın. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını en büyük ortak paydamız bilin. Aynı idealler aynı gelecek hedefleri etrafında kenetlenmeyi mutlaka başarın, başaralım. İşte o zaman şartlar ne olursa olsun, hangi zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım millet olarak asla sırtımız yere gelmeyecektir. Onun için diyorum ki; millet iradesini yok sayan bir anlayış ayakta kalamaz. Türkiye'de son 5.5 yıldır millet iradesi, tabii mecrasında hür bir ırmak gibi akmaktadır. Kimse böyle bir ırmağın önüne set çekemez.''

''ELİNDE DÖNER BIÇAĞIYLA DOLAŞANLAR''

Başbakan Erdoğan, Atatürk'ün Samsun'a çıkarak istiklal mücadelesini başlattığı günün yıl dönümünün yarın kutlanacağını hatırlatarak, 19 Mayıs'ın Türk milletinin ve gençlerin bayramı olduğunu söyledi.

Millet olarak, birlik ve beraberlik kaybedilmediği, kardeşlik ve dostluk bağları zayıflamadığı sürece aşılamayacak hiç bir engel olmadığını ifade eden Erdoğan, gençlere, ''Ülkemize güvenin, milletimize inanın. Bu ülkeye demokrasiyi ve özgürlüğü çok görenlere asla itibar etmeyin. Elinde döner bıçağıyla dolaşanlar sizin muhatabınız olamaz. Bilgisayarı, kitabı bırakanlar sizin muhatabınız olamaz. Siz kitapla kalemle özdeş olacaksınız'' diye seslendi.

Türkiye'nin yarınlarının aydınlık, mutlu ve müreffeh olacağını ifade eden Erdoğan, ''Bizler millet olma iradesi ile zorlukların üstüne giderek, demokrasiye daima sadık kalarak, bu ülkeyi ağır krizlerden çıkardık, uçurumların kenarından alıp bugünlere taşıdık'' şeklinde konuştu.

''Kafanızı karıştırmak, sizi bu gölge oyunlarının figüranı haline getirmek isteyenler mutlaka çıkacaktır'' diyen Erdoğan, gençlerden, ''istikametlerini asla kaybetmemelerini, bu milletin değerlerinden asla uzaklaşmamalarını, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet'in temel niteliklerine sıkı sıkıya bağlı kalmaktan vazgeçmemelerini'' istedi.

Konuşmasının sonunda, ''Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor'' şarkısını söyleyen Erdoğan, şarkıyı salondakilere tekrarlattı.

Konuşmasının ardından Erdoğan'a çeşitli hediyeler verilirken, Erdoğan da gençlere karanfiller attı.

Engelli gençlerle de bir süre sohbet eden Erdoğan, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Stada gelişinde araçla turlayarak, partilileri selamlayan Erdoğan, konuşma yapmak üzere kürsüye çıkarken, konfetiler atıldı.

Gençlik şölenine AK Parti Milletvekili Bülent Arınç ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katıldı.

Şölende, ''Gereği düşünüldü'', ''Durmak yok, yola devam'', ''Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında Türkiye var'', ''Şimdi demokrasi zamanı'', ''Kalplerimizi de kapatabilir misiniz?'' şeklinde pankartlar asıldığı görülürken, bir grup kadın da ellerinde ''Yürüdüğün yolların gülüyüz, dikenleri beraber aşacağız'' yazılı döviz taşıdı.

AA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 23:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Osman IP: 88.231.251.xxx Tarih : 20.05.2008 03:11:31

herzaman ki gibi başbakan uçmuş yine :))) boş lakırdı üretip duruyor 2 dönemdir eskişehire ne yaptı acaba sayın başbakan??? Büyükşehir belediyesini alamadılar diye eskişehire ödenek bile vermediler şimdide gelmiş herzaman ki gibi ağız lakırdı yapiyor. Sana bu Eskişehir'de oy moy çıkmaz boşuna gelip durma!!!