6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

50 bin fidan ücretsiz dağıtılacak

Eskişehir Valiliği ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği' çerçevesinde 5 günde 50 bin fidan dağıtacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği' çerçevesinde Eskişehir Valiliği ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, fidan dağıtmaya başladı. 5 günde şehrin muhtelif yerlerinde kurulacak stantlarda toplam 50 bin fidan ücretsiz olarak dağıtılacak.

İki Eylül Caddesi Eskişehir Ticaret Odası karşısındaki fidan dağıtımına katılan Vali Yardımcısı Nurettin Yücel, Milli Ağaçlandırma Seferberliği'nin 5 yıl süreceğini belirterek, "Yürütülen çalışmalarla 5 yıl içinde toplam 25 milyon ağaç dikmeyi hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın da çalışmalarımıza verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Karakaya ise, Eskişehir'in fidan üretim merkezi konumunda olduğunu ifade ederek, "Her yıl 25 milyon fidan üretiyoruz. Ayrıca, park ve bahçeler için de 10 milyon civarında fidan ürettiğimiz bir fidanlığımız var. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle yürüttüğümüz Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında bu çalışmalara hız verdik" diye konuştu.

Fidan dağıtımının Hamamyolu, İstasyon caddeleri gibi kentin muhtelif yerlerinde devam edeceği bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 17:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?