6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

53 okula beyaz bayrak verildi

Eskişehir'de, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın 2006 yılında başlattığı "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" projesi çerçevesinde beyaz bayrak alan okul sayısı 53'e yükseldi.

Projenin üçüncü turuna katılan 12 okuldan 9'u, denetimler neticesinde beyaz bayrak almaya hak kazandı. Düzenlenen ödül töreninde, Melahat Ünügür, Ahmet Olcay, Sultandere, Eskişehir Ticaret Odası ilköğretim okulları, Gazi Anadolu Meslek Lisesi, Sakarya, Yenikent, Kutlu Doğum ve Seçil Akkurt anaokullarının müdürlerine beyaz bayrak, plaket ve sertifikalarını, Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ve İl Sağlık Müdürü Hüseyin Seyhan Fidan verdi.

Vali Yardımcısı Kılıçarslan, törende yaptığı konuşmada, “Konu insan sağlığı olduğunda çok titiz çalışmalıyız. Küçük yaşlarda sağlıkla ilgili bilgilendirmelere başlamalıyız. Havaların sıcak olduğu dönemlerde kuraklıktan etkilenmemek, okullarımızın susuz kalmaması için şimdiden tedbirler alınmalı” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar da, Eskişehir’de 180 okul olduğunu ve hepsinin beyaz bayrak olmasını ümit ettiklerini dile getirerek "Yaklaşık iki yıldır devam eden bu çalışma sonrası okullarımız, daha temiz bir ortama kavuştu. Okullarımız, kendi istekleriyle denetlenmektedir. Tüm okullarımızın bu şekilde denetlemeye katılmalarını temenni ediyorum" diye konuştu.

2006 yılından beri yürütülen proje kapsamında beyaz bayrak almaya hak kazanan 44 okula, bugün 9 okulun daha katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Sağlık Müdürü Hüseyin Seyhan Fidan ise, "Temizliğin öneminin toplum tarafından idrak edilmesi, okullarda başlıyor. Bu projeye destek ve önem veren okullarımızı kutluyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tayin olan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, gazetecilere, Mart ayı sonunda yeni görevine başlayacağını söyleyerek, "Yaklaşık 2 yıldır Eskişehirliler ve Eskişehir’in bürokratlarıyla uyumlu bir şekilde çalıştık. Çok güzel bir çalışma ortamı yakaladık, hepsine teşekkür ediyorum. Eskişehir olarak OKS ve ÖSS’de birinciliği hedefliyorduk. İnşallah, bu başarı devam eder. Sayın Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan’ın da katkılarıyla Eskişehir'e yeni okullar, yeni yurtlar kazandırdık. İnsanın kendi memleketinde çalışmasının vermiş olduğu hazzı yaşadım. Aydın’da bize ihtiyaç olduğu söylendi. Bizim için memleketimizin her yeri birdir. Aydın’da bir hemşehriniz olduğunu unutmayın. Eskişehir’e hizmetlerimiz devam edecek" açıklamasını yaptı.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 17:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?