3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

6 kişinin katili hakim karşısında

6 KİŞİNİN KATİLİ HAKİM KARŞISINDA

Eskişehir'de, aralarında husumet bulunan aileden 2'si kadın 6 kişiyi av tüfeğiyle öldüren İhsan D., hakim karşısına çıkarıldı.

Tutuklu olduğu Ankara Sincan Cezaevi'nden Eskişehir Adliyesi'ne geniş güvenlik tedbirleri altında getirilen İhsan D.'nin (55) bulunduğu cezaevi ring aracı, adliyenin bodrum katındaki giriş kapısının kilitli olması üzerine bir süre bekletildi.

Yaklaşık yarım saat kapı önünde bekleyen ring aracı, görevlinin gelmesi ile içeri girdi. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya; ölen Yusuf Toprak, eşi Fatma Toprak, Selahattin Toprak ile yeğeni Zeynep Ruhan Toprak, Mehmet Sadık Toprak ve Ziya Akın'ın yakınları ile İhsan D.'nin ailesi katıldı.

İhsan D., Toprak ailesinden 6 kişiyi kendisine ve ailesine eziyet yaptıkları için öldürdüğünü söyledi. Asarcıklı Caddesi, Bayat Pazarı ile eski otogar gibi şehir merkezinde ıssız yerlerde saklandığını belirten şahıs, ağustos ayındaki cinayetler öncesinde, hasımlarının evinin önünde içki içip camlarını taşladığını, aile fertlerini korkuttuğunu öne sürerek, "Öldürdüğüm Yusuf Toprak'a gidip, 'Bu eziyetlerin bitsin' dedim. Hacca gideceğimi söyledim ama beni dinlemedi. Abdestimi alır, namaza giderdim. Hiç

kimse ile kavgam olmazdı. Toprak ailesi bana pusu kurdu, ateş ettiler, sağ gözümü kaybettim. Başımın içinde saçmalar dolu. Bizlere yapmadıklarını bırakmadılar. Ya kendime sıkacaktım ya da onlara. Bir yıldır plan yapıyordum. Toprak ailesinin son iki yıl içinde aileme ve bana uyguladığı baskı yüzünden psikolojik tedavi görmeye başladım. Psikolojik ilaçlar kullandım. İlk olayı gerçekleştirdiğim gece, evde bulunan ve olayla ilgisi bulunmayan kişileri bir kenara ayırıp bana ve aileme zulmeden kişilere ateş

ettim. Masum insanlara karşı hiçbir kastım olmadı. Son olay öncesi Ziya Akın'ı iki kez çocuklarıyla birlikte gördüğüm halde ateş etmedim. Ancak en sonunda tek yakaladım ve öldürdüm. Cinayetlerin ardından kaçtım. 12 Kasım'da ailem ile helalleşip teslim olacaktım. Ticari taksiyle evimin yakınına geldim. Evimin camlarının ve kapılarının kırık olduğunu görünce dizlerimin bağı çözüldü. Evden diğer av tüfeğini alıp Ziya Akın'ı öldürdüm. İstesem yine kaçardım ama kaçmak istemedim. Güvenlik güçlerini saklandığım

evin oraya doğru çekerek, 'Ben İhsan D., teslim oluyorum' dedim ve elimdeki av tüfeği ile belimdeki silahı yere bırakıp teslim oldum" dedi.

Mahkemede İhsan D.'ye tepki gösterince hakim tarafından uyarılan maktul yakınları, şahıstan şikayetçi olduklarını söyledi. İhsan D.'nin eşi, kızları, oğlu ve damatları ise Toprak ailesi ile aralarında olan husumeti anlattı. Mahkeme, eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

6 KİŞİNİN KATİLİ HAKİM KARŞISINDA
6 KİŞİNİN KATİLİ HAKİM KARŞISINDA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 15:29:04
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 17:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?