6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

63 bin litre kaçak akaryakıta suçüstü

Eskişehir'de iki ayrı firmaya ait yeraltı tanklarında toplam 62 bin 900 litre kaçak akaryakıt ele geçiren polis, 5 kişi gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun fabrika, şantiye, nakliye filosu işletmelerinin kurulu akaryakıt ikmal düzeneklerinin yerleri ile sayılarının tespit edilmesini ve sözkonusu düzeneklerin gerekli ruhsat ve izinlere haiz olup olmadıklarının denetlenmesini istemesi üzerine araştırma başlattı.

Polislerin iki ayrı otobüs firmasına ait otopark ve garaj alanı içindeki yeraltı tanklarındaki akaryakıtlardan aldığı numunelerin incelenmesi neticesinde, toplam 62 bin 900 litre akaryakıtın kaçak olduğu belirlendi.

Bahse konu firmaların yetkilileri C.B., Ç.B., M.U., İ.C.A. ve S.U.'nun gözaltına alındığı ve bu kişilerin haklarında "5015 sayılı Petrol Piyasası Denetleme Kanunu'na muhalefet" suçundan hukuki işlemin başlatıldığı bildirildi.

Olayla alakalı soruşturmanın sürdürüldüğünü belirten emniyet yetkilileri, "Piyasaya kaçak akaryakıt sürmek suretiyle milli ekonomimizie büyük hasar veren şahıslara ve işyerlerine karşı operasyonlara hassasiyetle ve titizlilikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 21:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?