6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

64 gün sonra gözlerini açtı

Boluspor’la 18 Mayıs 2008 tarihinde oynadığı Süper Lig’e yükselme final maçını izledikten sonra kente dönerken bulunduğu otomobilin takla atması sonucunda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde bitkisel hayata giren 21 yaşındaki Ali Özer, 64 gün sonra gözlerini açtı.

Türkiye Uçak Motorları Sanayi A.Ş.’de (TUSAŞ) işçi olarak çalışan Ali Özer, 4 arkadaşı ile birlikte, Eskişehirspor’un Boluspor ile oynadığı Süper Lig’e yükselme final maçını izlemek üzere İstanbul’a gitti. Eskişehirspor’un Boluspor’u yenmesi üzerine büyük sevinç yaşayan Ali Özer ve arkadaşları, Gökhan S.'nin kullandığı 26 SA 543 plakalı otomobille 19 Mayıs'ta Eskişehir’e dönerken aracın kente 22 kilometre kala takla atarak devrilmesi sonucu yaralandı.
Kazada, kafa travması geçiren, kollarında ve bacaklarında kırıklar olan Ali Özer kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’nde bitkisel hayata girince yaşam destek ünitesine bağlandı. Cihazlar sayesinde soluk alıp veren Ali Özer, tedavi gördüğü Anestezi Yoğun Bakım Servisi’nde 64 gün sonra gözlerini açtı.

Yoğun bakım servisinde cihazlara bağlı olarak yatan oğlunun gözlerini açtığını monitörden izleyen baba Münir Özer gözyaşlarını tutamayarak “Allah’tan umudumuzu kesmiyoruz. Tek isteğim oğlumun yaşama dönmesi” dedi.

ESKİŞEHİRSPOR'DAN DESTEK BEKLİYORUZ

Semt pazarlarında limon satarak geçimini sağlayan 4 çocuk babası Münir Özer, oğlu Ali’nin koyu bir Eskişehirspor taraftarı olduğunu belirterek, “Oğlum Eskişehirspor’un hiçbir kaçını kaçırmazdı. Eskişehirspor’a destek vermek için İstanbul’a gitti ve dönüşünde kaza geçirdi. Ancak, kaza sonrasında kulüpten hiçbir yönetici geçmiş olsun dileklerinde bulunmadı. Benim tek istediğim Eskişehirspor yönetiminden bir geçmiş olsun ziyaretiydi. Eskişehirsporlu yöneticiler ya da futbolcular oğlumu hastanede ziyaret edip kendilerini gösterseler belki bir mucize gerçekleşir ve oğlum eski haline döner” diye konuştu.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi anestezi uzmanlarından Prof.Dr. Birgül Yelken de, “Ali Özer, şuan cihazlara bağlı olarak yaşatılıyor. 64 gün sonra gözlerini açması bizi şaşırttı. Ancak bu iyileşecek anlamına gelmiyor. Çünkü şu anda hiçbir şeye tepki vermiyor ve halen cihazlara bağlı olarak yaşatılıyor” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 14:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?