5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

66'lık delikanlı hırsızı alt etti

EŞİNİ ELEKTRO ŞOKLA BAYILTAN GASPÇIYI ETKİSİZ HALE GETİRİP POLİSE TESLİM ETTİ

Eskişehir'de 66 yaşındaki şahıs, evindeki para ve altınları gasp etmek için eşini elektro şok aletiyle bayıltan gaspçıyı etkisiz hale getirip polise teslim etti.

Edinilen bilgiye göre, Kurtuluş Mahallesi'ndeki bir apartmanda ikamet eden Güngör ailesinin dairesine saat 08.00 sıralarında gelen ve kendilerini ESGAZ görevlisi olarak tanıtan işçi kıyafetli U.Y. (19) ile İ.A. (19), evde gaz kaçağı olduğunu iddia ederek ikamete girmek istedi. Kapıyı açan Nazmiye Güngör (61), şahıslardan şüphelenerek kapıyı kapatmak istedi. Bu esnada kapı girişine ayağını koyan U.Y., "Hırsız var" diye bağırarak evdeki eşi Ali Güngör'den (66) yardım isteyen Nazmiye Güngör'ü elektro şok aletiyle bayıltıp içeriye girdi.

Gaspçıyla karşı karşıya gelen Ali Güngör, U.Y. ile boğuşmaya başladı. Burnundan yaralanan Güngör, elindeki elektro şok aletini alıp etkisiz hale getirmeyi başardığı U.Y.'yi çağırdığı polise teslim etti. U.Y.'nin suç ortağı olduğu öne sürülen İ.A. ise olay yerinden kaçtı. Polis ekipleri, bir süre sonra İ.A.'yı da yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından "yağmaya teşebbüs, konut dokunulmazlığını ihlal, kasten yaralama, darp ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edilen 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

U.Y.'nin Ali Güngör'ün sahibi olduğu otelde çalışan bir işçinin yeğeni olduğu, bir konuşmada söz konusu adresteki kasada altın ve para olduğunu duyup, arkadaşı İ.A. ile birlikte olayı planladığı, işçi kıyafeti satın aldıkları iddia edildi.

Gaspçıyı etkisiz hale getiren Ali Güngör, "Ben 66 yaşındayım. Saat 08.00 sıralarında evimizin zili çalındı. Eşim kapıyı açtı. 'ESGAZ'a telefon etmişsiniz, gaz kaçağı varmış' dediler. Eşim 'Biz etmedik' deyip kapıyı kapatmak istedi. Biri ayağını koyup kapının kapanmasını engelledikten sonra 'Hırsız var' diye bağıran eşimi elektro şok aletiyle bayılttı. Eşim kapının önüne düştü. Hırsız o arada içeri girdi, içeri girince biz karşılaştık ve boğuşmaya başladık. Ben onu etkisiz hale getirdim. Kolunu büküp kapıyı açınca komşular, daha sonra da polisler geldi. Evimdeki kasada altın vardı. Yanlarında çuval bile getirmişler. Bu olayı planlamışlar, 15 gün beni takip etmişler. Gaspa gelenleri tanımıyorum. Ama birinin eniştesi otelimde çalışan biri. Bilgi almışlar, şu saatte gelir, şu saatte gider diye. O işçiyi işten çıkarmadım. Bir başkasının başına da böyle olaylar gelebilir. Beni öldürebilirdi de, ben onu tesadüfen etkisiz hale getirdim. Elindeki şok aletini aldım, gücüm yetti" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 14:43:02
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 00:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?