5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

7 kadın ölümden dönmüş

CENAZE YIKAYAN 7 KADININ ŞOFBENDEN ZEHİRLENMESİ

Eskişehir’de cenaze yıkarken şofbenden sızan gazdan zehirlenen 7 kadının, gasilhaneyi havalandırınca ölümden döndükleri ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Şirintepe Mahallesi’nde bulunan Süleymaniye Camisi’nde iki gün önce meydana gelen olayda, gassal Zehra Gün (64) hayatını kaybeden yaşlı bir kadının cenazesini 6 yakınıyla birlikte gasilhanede yıkamış, işleri bittikten sonra evlerine dönen kadınlar bir süre sonra rahatsızlanmıştı. Mevta mezarlıkta defnedilirken, Eskişehir Devlet ve Yunus Emre Devlet hastanelerine "karbonmonoksit zehirlenmesi" teşhisiyle kaldırılan 7 kadından 4'ü ilk tedavilerinin ardından taburcu edilmişti. Eskişehir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde bir süre tedavi gören Zehra Gün, Banu Oktay (74) ve Emine Üstüntepe'nin (49) de tedavilerinin tamamlanmasıyla taburcu edildikleri bildirildi.

Zehirlenen kadınlar, "Cenazeyi yıkarken gasilhanede buhar oluştu. Bunun üzerine gasilhanenin caminin bahçesine bakan kapısını açıp, gaz sızıntısından habersiz içeriyi havalandırdık. Gasilhaneyi havalandırmamış olsaydık, belki bizde cenaze yıkarken mevta olacaktık" dedi.

CENAZE YIKAYAN 7 KADININ ŞOFBENDEN ZEHİRLENMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 14:16:04
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 14:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?