4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

967 esnaf tezgah açamadı

Eskişehir'in Vişnelik Mahallesi'nde kurulması mahkeme kararıyla yasaklanan Çarşamba Pazarı'nın esnafı, Akarbaşı Mahallesi'nde belirlenen yeni yerlerinde haftaya tezgah açacak.

Bugün Büyükşehir Belediyesi tarafından Akarbaşı Mahallesi Şehit Güngören Bostan Sokağı'nda kendilerine gösterilen yerde pazar kurmak isteyen Çarşamba Pazarı esnafına, Odunpazarı Belediyesi zabıta ekipleri izin vermedi. Bunun üzerine esnaf, tezgahlarını toplayarak bahse konu yerde bir süre bekledi.

Yaş Sebze, Meyve, Balıkçılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Naci Şahin, burada yaptığı konuşmada, mahkemenin verdiği karara saygılı olduklarını ve bunu uyguladıklarını belirterek, "Esnafı mağdur etmemek için Büyükşehir Belediyesi'nden Şehit Güngören Bostan Sokağı'nda Çarşamba Pazarı'nın kurulmasını istedik. Buna rağmen Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, bize pazarı Osmangazi Mahallesi'nde kurmamızı söylediler. Ancak, esnaf orada pazarı kurmak istemiyor. Esnafımızı mağdur etmemek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugün, 967 esnaf tezgahını açamadı. Esnaf, malını tezgahında sergileyemedi ve satamadı. Esnafın elinde kalan mallar çürüyüp bozulacak. Bunun için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Gerekirse, esnafın zararını Odunpazarı Belediyesi karşılamalı" dedi.

Şahin ve beraberindekiler, daha sonra Odunpazarı Belediyesi'ne gitti. Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve Naci Şahin, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Kepez, Süleyman Ekşi ve Saffet Çelen ile görüştü.

Birsen, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Odunpazarı Belediyesi'nin, Büyükşehir Belediyesi'nin gösterdiği Şehit Güngören Bostan Sokağı'nda pazarın kurulmasına izin verdiğini ifade ederek, "26 Ağustos'ta esnaf, bahse konu yerde tezgahını açabilecek. Bugün esnaf, evine ekmeğini götüremedi.

Ama çözüm yolu bulduğumuz için mutluyuz. Öncelikle çözümde katkısı bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve merkez Odunpazarı ilçe Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile ekibine teşekkür ediyoruz. Esnaf, bugün mağdur oldu. Ancak, hakkınızı helal edin. Esnafımız bunu da sinesine çekecektir" diye konuştu.

Çevik kuvvet polislerinin de geniş güvenlik tedbirleri aldığı belediye önünde toplanan çok sayıda pazarcı esnafı, açıklamanın ardından dağıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 15:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?