6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

A.Ü.'ye 6.000 yeni öğrenci

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ), 2008-2009 ders yılı törenle açıldı.

Rektör Fevzi Sürmeli, bu yıl üniversitenin örgün bölümlerine 140'ı yabancı uyruklu olmak üzere toplam 6 bin öğrencinin yerleştirildiğini, uzaktan eğitimde ise öğrenci sayısının da 1 milyon 200 bini geçeceğini söyledi.

Yunus Emre Kampüsü Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan yeni öğretim yılı açılış törenine Eskişehir Milletvekilleri Nedim Öztürk, Beytullah Asil, Vali Kadir Çalışıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Orhan Oğuz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, AÜ'nün 2008 yılında Türkiye'deki tüm devlet ve vakıf üniversiteleri ile KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversitelere yerleşen öğrenci sayısının 833 bin 515 olduğunu belirterek, "Bu öğrencilerin yüzde 39.4'nü oluşturan 328 bin 432 bin öğrenci uzaktan öğretim veren iktisat, işletme ve açıköğretim fakültelerimize kayıt yaptırmışlardır. Uzaktan öğretimdeki öğrenci sayısı da her yıl kayıt yaptıranların oranına bakıldığında 1 milyon 200 bini geçecektir. Bu sayı da ülkemizde yüksek öğretim okuyan öğrencilerin yaklaşık yüzde 42'sini oluşturmaktadır" dedi.

Son iki yılda kurulan 41 üniversite ile Türkiye'nin bütün illerinin üniversiteye kavuştuğunu ifade eden Sürmeli, "Bu üniversitelerin bildiğimiz anlamda üniversite olmaları için milyarlar mertebesinde çok büyük mali kaynaklara ve çok zorluklarla yetişen binlerce öğretim üyesine ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaç kurulu eski üniversiteler için de aynıdır. Eğitim sorununu, bugün ülkemizin en başta ve öncelikle ele alınması gereken bir sorunu olarak görüyoruz" diye konuştu.

Basın mensuplarının eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Orhan Oğuz'a, Başbakan Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi'nin Akademik Yılı açılış töreninde eski bir öğrencisi olarak elini öpmesiyle ilgili soruya, "Hocaların, anne ve babaların elleri öpülür. Başbakan, mütevazı ve sportmen bir çocuktu. Benim elimi herkes öpüyor. Bu eli talebelerim olan devlet başkanları, bakanlar, başbakanlar, anayasa mahkemesi başkanları öptü. Ben de mutlu oluyorum. Demek ki bizi seviyorlar, sayıyorlar. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de benim öğrencimdi. O da her zaman elimi öper. Büyükerşen'i ben yetiştirdim. Büyükerşen akıllı oğlandır. O başka. Maliye konularını iyi bilir. İyi yetişti. Eskişehir'e çok güzel hizmetler sunuyor. Ben de mutlu oluyorum. İnşallah başarısı devam eder" şeklinde konuştu.

Bilim ve Teknoloji Teşvik Ödülleri'nin de dağıtıldığı merasimde Rektör Sürmeli, yüksek ihtisas ve doktorasını tamamlayan öğrencilere diplomalarını verdi. Tören, Çok Sesli Gençlik Korosu'nun seslendirdiği Anadolu Üniversitesi Marşı'nın okunması ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 21:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?