7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

AB önce protesto edildi, sonra bayrağı yakıldı

Eskişehir’de bir liseye Avrupa Birliği (AB) flaması asılmasını protesto eden İşçi Partisi (İP) üyeleri, AB bayrağını yaktı.

Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen MEGEP Projesi’nde pilot kurum seçilen Eskişehir Atatürk Anadolu Meslek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde basın açıklaması yapmak isteyen İşçi Partililer, okul dışına AB bayrağı asılmasına tepki gösterdi. Bu sırada idareciler, gruba okul bahçesinde basın açıklaması yapamayacaklarını söyledi. Okul yöneticileri, İşçi Partisi Eskişehir Öncü Gençlik Başkanı Yener Güneş’i zorla uzaklaştırmak isteyince gergin anlar yaşandı. Tartışmanın ardından "Türk okullarında AB bayrağı olmaz" diyerek, flamanın indirilmesini isteyen grup, okul dışında eylemini sürdürdü.

İşçi Patisi Öncü Gençlik Başkanı Yener Güneş, AB bayrağının asılı durmasının milletin birliği ve bütünlüğünü tehlikeye attığını savunarak, "Avrupa Birliği’ne girme umutlarıyla oyalanan, azınlık, ilerleme raporlarıyla her alanda bağımsızlığını yitiren Türkiye’nin genç beyinlerine Türk bayrağı değil, Avrupa Birliği’nin bayrağı yerleştiriliyor. Türk gençliği, AB Gençlik Programları’na 2000 yılından beri teslim edildi. Gelecekte bizi Avrupa vatandaşlık bilincinde yetiştirilmiş gençler beklemektedir" dedi.

"Ne ABD, ne AB. Tam bağımsız Türkiye", "Ya istiklal, ya ölüm. Tam bağımsız Türkiye", "Kahrolsun emperyalizm" şeklinde slogan atan partililer, basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri Avrupa Birliği bayrağını ateşe verdi.

Eylemde Türk ve parti bayraklarıyla Atatürk’ün fotoğrafını da taşıyan grup, eylem sonunda okulun dışındaki afişin üzerine Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü olan ve üzerinde "Hangi istiklal vardır ki, yabancıların nasihatleriyle, yabancıların planlarıyla yükselebilsin" yazılı pankartı astı. Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

eskişehir
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 15:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?