3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

ABD Büyükelçisi Eskişehir'de

ABD BÜYÜKELÇİSİ JEFFREY ESKİŞEHİR'DE

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye'ye getirilen hızlı tren teknolojisini beğendiğini söyledi.

Jeffrey, eşi ile birlikte Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile geldiği Eskişehir'de Vali Mehmet Kılıçlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i makamlarında ziyaret etti. YHT ile 1.5 saatte Ankara'dan Eskişehir'e geldiklerini söyleyen Büyükelçi James Jeffrey, "Eskişehir'de bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Hızlı tren teknolojisini beğendim. Hızlı tren tekniğinin Türkiye'deki demiryollarının tamamında yoğunlaştırılmasını ümit ediyorum" dedi.

ABD BÜYÜKELÇİSİ JEFFREY ESKİŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 15:10:05
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 17:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ekrem IP: 77.11.59.xxx Tarih : 22.11.2009 00:58:09

Amerikan Elcisi yolunu mu sasirdi? Sadece Hükümete yani Recep Tayyip erdogan'a talimat vermezmiydi Amerikalilar? Dogrusu cok sasirdim!!!

Amerikalilar birini övüyorsa durup coook düsünmek lazim....................................

Anadolu üniversitesinin Muttalip Belediyesinin arazisinden istimlak ettigi binlerce dönüm araziye 1 degil herhalde en az 10 Üniversite sigar. Gerekce: Almanyanin DÜNYACA ÜNLÜ AACHEN TEKNIK ÜNIVERSITESININ ARAZISI VE BiNASI herhalde eski Anadolu Ü. nin arazisinin ücte biri kadardir. Dünya Standartlarinda üniversite kalitesi Üniversitenin sahip oldugu arazi ile dogru orantili DEGiLDiR!!!!! Bu konuda istimlak kararlarini Gelecekte torunlarimiza izah etmekte zorlanacagimiz Yilmaz Hoca kararlarindan sayacagiz. Avrupaliyiz ve  Avrupa sehriyiz ya!!! O zaman bakalim Avrupada Belediye kararlari nasil aliniyor....
Köln/Bonn Hava alani sehrin bayagi disindadir ve buna ragmen gece Saat 22:00 den itibaren Ucak kalkmaz. Bizde Sehrin göbegine ve Üniversitenin dibine Havaalani koydugumuz gibi, Pisti Doguya mi uzatalim Batiyami?  Tartismasi yapiyoruz.. Yazik cok yazik. Umarim Torunlarimiz, en azindan dedelerimizden biri,Sehrin göbegine Havaalani yapilmasina itiraz etmis, derler diye düsünüyorum.
Cözüm Ankara ve Istanbuldakia Havalimanina 4 ila 6 Saatte giden Hemsehrilerimiz, Eskisehirin 30 km ilerisinde olabilecek Havaalanina seve seve gider /gideriz. Sporcu köyüne gelince. Akil var Mantik var: Yilmaz hocamizin Trafik olusumlarinin bir neticesi olarak yazin Visnelik Mahallesinden Esentepeye seyahatimiz yaklasik iki saat sürüyor. Bu gelismelere birde Olimpiyat köyünün Trafigini eklemeyi Hayalimde bile düsünmek istemiyorum!!! Yurt disinda  Sehir planlamalari yapilirken, 50 yil sonrasi ihtiyaca cevap yeterliligi aranmaktadir. Yeterli olunmamasi halinde kabul edilmesi mümkün olmamaktadir. Böyle bir Spor Merkezinin Sehir alanina yapilmasi, Nüfusu sürekli artan Eskisehir halkini ileride zora sokacaktir!!! Cözüm: Sehir disina insaa (30-50km). Spor koplexleri Üniversitenin dibinde olmak zorunda degildir. Yilmaz Hocam biraz ileri görüslü olmalidir. Eskisehirini seven bir Gurbetci olarak Memleketimde olan gelismeleri kaygiyla izliyorum.
yayinlamaniz dilegimle Saygilarimla Yük. Ins Mühendisi Ekrem S.