8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

ABD mallarına protesto

Tüketiciler Birliği Eskişehir Şubesi, Irak’ın Felluce şehrinde katliam yapan Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) mallarına karşı boykot kampanyası başlattı.

Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Amerikan Kültür Derneği önünde toplanan Tüketiciler Birliği üyeleri, ABD’yi protesto etti.

 Tüketiciler Birliği Eskişehir Şube Başkanı Fethi Koçak, burada yaptığı açıklamada, ABD’nin 21. yüzyılda uluslararası savaş hukukunu ihlal ettiğini söyledi. Susmanın zulmü paylaşmak olduğunu ifade eden Koçak, "Kullanılması uluslararası anlaşmalarla yasaklanan silahlar, ABD tarafından savunmasız ve masum Irak halkına karşı kullanıldı. Amerika Birleşik Devletleri, Irak’ta çocuk, kadın, yaşlı ve yaralı insanları hunharca katletti. Birleşmiş Milletler ve Avrupalı devletler ise, ABD’nin Irak’ta gerçekleştirdiği cinayetleri görmezlikten gelmektedir. İnsanlık ailesinin vicdanının bir parçası olan tüm bireyleri, kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerini, ABD’nin cinayetkar tutumuna karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Tüketimden gelen gücümüzü kullanıyor ve bu savaşı finanse eden ABD şirketlerinin mal ve hizmetlerini satın almayarak, boykot ediyoruz" dedi.

Fethi Koçak, herkesi ABD’nin dünyadaki çıkarlarını protesto etmeye çağırarak, "ABD, militarist gücünü kullanarak 21. yüzyılın tarihini kirletti. Bunu teşhir etmek onurlu tüm bireylerin sorumluluk alanına girmektedir. ABD’nin Felluce’de gerçekleştirdiği katliam hala devam etmektedir. Sayısı bilinmeyen binlerce sivil, ABD saldırısında yaşamını yitirdi, saldırıda yaralananlar da ilaç, doktor ve gıda temin edilememesi nedeniyle ölümün kıyısında mücadele etmektedirler. ABD’nin emperyalist emellerini gerçekleştirmek için yıllardır başta Ortadoğu coğrafyası olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki insanlık dışı, saldırgan tutumunun arka planında bu savaşı finanse eden ve ele geçirilen toprakları bu kez de ticari olarak işgal ederek, karlarını artıran dev firmalar bulunmaktadır" diye konuştu.

eskişehir
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 15:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?