9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Aç ve susuz bırakılan köpek kurtarıldı

Eskişehir'de, bir evin bahçesinde sürekli bağlı tutulan ve bakımsızlıktan hastalanan bir köpek, Hayvanları Koruma Derneği yetkilileri tarafından kurtarıldı.

Arifiye Mahallesi'nde bulunan bir evin bahçesinde sürekli bağlı tutulan ve gerekli bakımı yapılmayan "terrier" cinsi bir köpeğin olduğu ihbarını alan Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği (EHKD) Başkanı Ayten Tutkun ve üyeleri, bahse konu adrese gitti. Hayvanın bulunduğu ortam, hayvanseverleri şoke etti. Boynundan iple bağlanmış ve yıllardır yıkanmamış, taranmamış tüyleri keçeleşen hayvanın acı çektiğini fark eden dernek yöneticileri, önünde boş bir su ve yemek kabı olan köpeği bulunduğu sağlıksız ortamdan kurtardı.

Hayvan sahibinin, "Ben kendime zor bakıyorum" dediğini söyleyen EHKD Başkanı Tutkun, yavru kedi ve köpeklerin pet shoplarda özellikle çocukların yoğun ilgisini çektiğini belirterek, "Çocuklarını kıramayan aileler, bu hayvanları bir hevesle alıyorlar. Ancak, bu yavrular büyüdükten sonra çoğu kez sokağa bırakılıyor ya da bir kenara atılıp, ölmesi bekleniyor. Evinize bir eşya ya da peluş oyuncak almıyorsunuz. Onlar, hevesiniz bitince bodruma ya da çöpe atacağınız mal değil, bir candır. Evcil bir hayvana sahip olmadan önce ortalama ömürlerinin 10-15 yıl arası olduğunu, aynı insanlar gibi barınma, yiyecek ve sağlık meseleleri olacağını, en önemlisi sevgi beklediklerini çok iyi düşünmemiz gerekiyor. Şayet bakamayacaksanız, bu tür hayvanları sahiplenmeyin" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 14:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?