4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Acı haberle yıkıldılar

Atlantik üzerinde kaybolan Airbus A330 tipi yolcu uçağında bulunan tek Türk yolcu olan dünyaca ünlü arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu'nun sınav yapacağı 4 öğrenci acı haberle yıkılırken, Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Yaşar Hoşcan, gözyaşlarına güçlükle hakim olarak, "Bütün dualarımız, kalbimiz sevgili hocamızla" dedi.

Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Yaşar Hoşcan, Brezilya açıklarında kaybolan yolcu uçağında öğretim görevlilerinden Fatma Ceren Necipoğlu'nun da bulunduğunu belirterek, "Çok elim bir uçak kazası. Gerçekten acı bir günümüz. Kişilik olarak, sanatçı yönüyle, öğrencilerine sahip olmasıyla devlet konservatuvarımızın çok değerli bir hocasıydı. Konuşmakta zorluk çekiyorum. Acımız çok büyük. Gerçek bir sanatçı hocamızdı, disiplinliydi. İstanbul Devlet Konservatuvarı mezunu, Amerika'da iki master yapmış, üç dil biliyordu. Gerçekten öğrencilerine o kadar sahip oluyordu ki, her karşılaştığımızda benim güzel sözlerime muhatap olan bir hocamızdı. Yeri doldurulamayacak bir hocamız. Hocamızla ilgili kalbimizde halen umut taşıyoruz. Bütün dualarımız sevgili hocamızla. Her ne kadar yetkililer bu konuda açıklama yapsa da halen biz ondan iyi, güzel haberler bekliyoruz. Disiplinliydi, özveriyle çalışıyordu. Dönüş tarihini bile sınav takvimine göre hazırlamıştı. Dünya çapında bir üne sahipti. Brezilya'ya 4. Arp Festivali'ne özel davetli olarak gitti. Orada iki resital verdi. Dönüş yolculuğunda hepimizi üzen bir olayla karşılaştık. Bu olay hepimizi çok etkiledi. Ancak en çok ailesi etkilendi. Öğrencileri de çok üzgün durumda. Şu anda 4 pırıl pırıl öğrencisi var. 1'i ilköğretim, 3'ü lise öğrencisi. Kalbimizin tamamı, iyi dileklerimizle hocamızın yanında. Bütün yolcularla ilgili iyi haberler almak istiyoruz" diye konuştu. Konuşurken oldukça duygulanan Prof. Dr. Yaşar Hoşcan, gözyaşlarına güçlükle hakim oldu.

Hoşcan, Fatma Ceren Necipoğlu'nun bugün sınav yapacağı öğrencileri İlayda Sezen, Emel Çelik, Ece Yavaş ve Elif Güngör'ün duydukları haber üzerine perişan olduklarını belirtti. Hoşcan, gazetecilerin öğrencilerle görüşme isteğini ise, "Perişan oldukları ve ilköğretim, lise çağında oldukları için konuşmalarını istemiyorum" diyerek reddetti.

Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Serla Balkarlı Can ise, "Ceren çok başarılı bir arp sanatçısıydı, disiplinli bir öğretmendi. Sınava yetişmeye çalışıyordu. Çok önemli bir arp festivaline katılmıştı. Durumun böyle olmasından dolayı çok üzgünüz, şoktayız. Ailesine de ulaşamıyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 18:41:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?