4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Açık hava faaliyetine yoğun ilgi

Eskişehir'de, görme engellilere bakış açısını değiştirmek ve kitap okuyabilme imkanlarını arttırmak için açık havada düzenlenen kitap dinleme faaliyeti büyük ilgi gördü.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü'nün "Bana Göz Kulak Ol" projesi çerçevesinde İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı Adalar mevkisinde "Sessiz Olun Kitap Dinliyorum" adlı faaliyet düzenlendi. Gözlerine bandaj geçiren 2'si görme engelli 50 üniversite öğrencisi, yaklaşık 1.5 saat oturdukları yerde ellerinde tuttukları kitapları kulaklıklarından temsili olarak dinledi. Bulvardan geçen vatandaşlar, "Sessiz Olun Kitap Dinliyorum" faaliyetine katılan gençleri meraklı gözlerle seyretti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Proje İletişim Sorumlusu Burcu Taner, "Etkinlikte esas amaç, toplumdaki görme engellilere bakış açısını değiştirmek ve görme engellilerin kitap okuyabilme imkanlarını artırmaktır. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü, öncelikle Eskişehir ve çevresindeki, daha sonra ise ülke çapındaki görme engelli kardeşlerimizin kitap okuma meselesini gidererek, ders içerikli kitaplar, güncel ve benzeri yayınların sesli kütüphanesini oluşturmayı, görme engelli vatandaşlarımızın eğitim seviyesini yükseltmeyi, daha sonra ise bu bireyleri topluma daha çok katkı yapacak duruma gelmelerinde onlara yardımcı olmayı hedeflemektedir. 'Bana Göz Kulak Ol' projesi, bu amaçla düşünülmüş bir sosyal duyarlılık projesidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 13:40:41
Güncelleme :11 Nisan 2009 Cumartesi 14:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?